İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Edward Nalbandyan: Soykırımın inkarı insanlığa karşı yeni suçların tekrarına kapı aralamakta

BM önümüzdeki yıl Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesinin 65. yılını kutlayacak. Bu yıldönümü soykırım suçlarına karşı mücadelede daha verimli bir enstrumana dönüştürülmesinde önemli bir aşama olacak. Beyanat BM Genel Krulu 67 Oturum Dönemi çerçevesinde yaptığı konuşma esnasında Ermenistan Dışişleri Bakanından geldi.

Nalbandyan ″ Soykırımın inkarı ve cezalandırılmama insanlığa karşı yeni suçların tekrarına kapı aralamakta. 20. yy. ilk soykırımının kabuslarını gören bir milletin çocuğu olarak, tüm mülahazalardan bağımsız olarak uluslararası toplumun bunları önlemek için,  soykırımların tanınması ve kınanması meselesinde ortak hareket etmesi gerektiği kanaatindeyiz″ dedi.
Nalbandyan, bu birlikteliğin olmaması sebebiyle, insanlığın insanlığa karşı suçların yeni badireleriyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek ″Biz bu sorunun ortak gündemimizin ilk sıralarında olması gerektiğine derinen kaniyiz. Biz bu konuda soykırım suçlarının artık tekar etmeyeceği bir dünya için tekrar yükümlülük üstlenmeliyiz″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.