İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Altaylı ‘Yedi Kilise’yi geri verecek

Altaylı, “Bugüne kadar ne bir kurum, ne de Ermenilere ait bir vakıf arayıp da “Şunu tamir edelim” demedi. Ben evimi bile tamir ettirmekten aciz bir adamım. Malla mülkle de işim olmadı hayatım boyunca. Eğer bir girişimde bulunmak istiyorsanız, benden size her türlü destek gelir. Buyurun. Patrikhane talep etsin, bu kiliseyi hemen hibe edeyim. Kültür Bakanlığı istesin, hemen vereyim. (…) Kiliseniz sizindir. Ne zaman isterseniz, gerekli her türlü yardımı yapmaya, kiliselerin kullanım hakkını, sonsuza kadar Patrikhane’ye devretmeye hazırım” dedi.

GAZETECİLER.COM – Van’daki tarihi Yedi Kilise’nin Habertürk genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı’ya ait olduğunun anlaşılması üzerine Ermeniler “Kiliseyi geri ver” kampanyası başlattı. Altaylı, kiliseyi Patrikhane’ye hibe edecek.
Taraf gazetesinden Sümeyra Tansel’in haberine göre, Van’ın Yukarı Bakraçlı Köyü’nde restore edilmek istenen Yedi Kilise’nin tapusunun Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’ya ait olduğunun ortaya çıkması üzerine, Türkiyeli Ermeniler, Altaylı’nın kiliseyi geri vermesi için kampanya başlattı.
“KİLİSEYİ GERİ VERİN”
Nadya Uygun adlı vatandaşın başlattığı kampanya kapsamında Altaylı’ya gönderilen mailde, “Türkiye’de çok ünlü bir gazetecisiniz. Kendinizi rezil ediyorsunuz. Dürüst, aklı başında ve uygar bir insanın yapacağı tek şey elindeki tapuyla Türkiye Ermeni Patrikhanesi’ne başvurup, kiliseyi ilgili vakfa devretmektir” denildi.
Haberin Devamı:

http://www.gazeteciler.com/gundem/altayli-yedi-kiliseyi-geri-verecek-57089h.html

Yorumlar kapatıldı.