İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alman Bundestag Başkan yard. Ermeni Soykırımı anıtını ziyaret etti

Almanya Federal Cumhuriyeti Bundestag Başkan yardımcısı Wolfgang Tirze 30 Eylül’de Ermenistan Millet Melisi Başkan yardımcısı Eduard Şarmazanov refakatinde 1915 Ermeni Soykırımı Kurbanları Anıtnı ziyaret etti… Wolfgang Tirze, basına yaptığı açıklamada şunları kaydetti: «Alman halkı 20. yy.’da diğer halklara yapılan soykırımları da hatırlıyor. Alman Bundestagı 2005 yılında kendi kararıyla Ermeni halkının kırımlarını kınadı ve bu tarihi olaylar vesilesiyle tutumunu ifade etti. Biz böylesi tarihi olayların değerlendirilmesi ve kınaması gerektiği kanaatindeyiz».

***
Almanya Federal Cumhuriyeti Bundestag Başkan yardımcısı Wolfgang Tirze 30 Eylül’de Ermenistan Millet Melisi Başkan yardımcısı Eduard Şarmazanov refakatinde 1915 Ermeni Soykırımı Kurbanları Anıtnı ziyaret etti.
Millet Meclisi Basın Servisinden verilen bilgiye göre; ilk defa Ermenistan’ı ziyaret etmekte olan Alman Parlamentosu Bşk. Yard. Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsünü ziyaret etti, müze sergi alanını gezdi ve «Onur konukları» defterine intibasını yazdı: «Soykırımı kınıyor ve barışı tesis etme ve insan haklarını savunmakla yükümleniyoruz».
Wolfgang Tirze, basına yaptığı açıklamada şunları kaydetti: «Alman halkı 20. yy.’da diğer halklara yapılan soykırımları da hatırlıyor. Alman Bundestagı 2005 yılında kendi kararıyla Ermeni halkının kırımlarını kınadı ve bu tarihi olaylar vesilesiyle tutumunu ifade etti. Biz böylesi tarihi olayların değerlendirilmesi ve kınaması gerektiği kanaatindeyiz».
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.