İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Dil Günü 3. kez İstanbul’da kutlanıyor!

İstanbul Cervantes Enstitüsü üçüncü kez, İstanbul’da yer alan diğer Avrupa Kültür Merkezleri ve konsolosluklar ile birlikte Avrupa Dil Günü’nü kutluyor. Kutlamalar 29 Eylül Cumartesi günü saat 12.00′den 18.00′e kadar Yunanistan Başkonslosluğu’nda (Sismanoglio Megaro) gerçekleştirilecek.

İstanbul’daki kültür enstitüleri ve konsolosluk misyonları 12 dili temsilen Yunanistan Başkonsolosluğu’nun Sismanoglio Megaro binasında bir araya gelerek Avrupa Dil Günü’nü, eğlenceli dil oyunları, tarihi Pera semtinde “hazine avı”, geleneksel ve modern dans gösterileri, kısa filmler, çocuklar ve yetişkinlerin hoşuna gidecek çeşitli sürprizlerle kutlayacaklar.
Bu yılki katılmcılar arasında Cervantes Enstitüsü’nün yanı sıra Avusturya Kültür Ofisi , British Council, Yunanistan Başkonsolosluğu, İsveç Başkonsolosluğu, Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu, Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, Goethe-Institut, Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Ankara Üniversitesi TÖMER ve Wildenberg Hollanda Kültür Merkezi yer alıyor.
Avrupa Dil Günü Strasbourg’da yer alan Avrupa Konseyi’nin inisiyatifiyle, 2001 yılından bu yana 26 Eylül’de kutlanmaktadır. Avrupa çapında 800 milyon Avrupalı’nın 47 üye ülkesiyle temsil edildiği Avrupa Konseyi, okul içinde ve dışında her yaş aralığında daha fazla dil öğrenmeyi teşvik etmektedir. Bu gün kapsamında, Avrupa çapında, çocuklar için veya çocuklarla birlikte katılınabilecek etkinlikler, televizyon ve radyo programları, dil kursları ve konferansları gibi bir çok etkinlik düzenlenmektedir.

Yorumlar kapatıldı.