İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Türkiye ve Yukarı Karabağ Sorununu Çözmeyen Ermenistan Güçlü Olamaz”

Ermenistan’ın bağımsızlığının 21. yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan muhalif Ermeni Ulusal Kongresi lideri Ter-Petrosyan, “Ermenistan’ın güçlü ve onurlu bir devlet olması için Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi, Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi, ablukanın ortadan kaldırılması, yolsuzluğun kökünün kazınması ve hukuk düzeninin kurulması şart… dedi.

***
Ermenistan eski ve ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan, Ermenistan’ın güçlü bir devlet olmasının yolunun Türkiye ve Yukarı Karabağ sorununun çözümünden geçtiğini belirtti.
Ermenistan eski ve ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan, Ermenistan’ın güçlü bir devlet olmasının yolunun Türkiye ve Yukarı Karabağ sorununun çözümünden geçtiğini belirtti.
Ermenistan’ın bağımsızlığının 21. yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan muhalif Ermeni Ulusal Kongresi lideri Ter-Petrosyan, “Ermenistan’ın güçlü ve onurlu bir devlet olması için Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi, Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi, ablukanın ortadan kaldırılması, yolsuzluğun kökünün kazınması ve hukuk düzeninin kurulması şart. Başka hiçbir şeye gerek yok. Burada hiçbir bulmacalı bir durum da yok. Sıraladığım sorunları çözün, o zaman görürsünüz Ermenistan nasıl bir devlet olacak” tespitinde bulundu.
Yolsuzlukla mücadele konusunda Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın politikalarını eleştiren Ter-Petrosyan, “Bu sorunların çözümü için siyasi irade lazım. Cumhurbaşkanının yumruğunu masaya vurması lazım!” şeklinde konuştu.
Ermeni Ulusal Kongresi liderinin açıklamalarını yorumlayan Rus siyasi uzman İsmail Ağakişiyev, “Ermenistan’da da Kafkaslar’da barışın ve istikrarın sağlanmasını isteyen güçler var. Ter-Petrosyan cumhurbaşkanıyken Azerbaycan ile barışçıl ilişkilerin kurulmasına çalıştı, Ermenilerin haklarının korunması şartıyla Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanımak dahil somut adımlar atmaya hazırdı. Fakat şimdiki iktidardaki Karabağ klanı onu iktidardan uzaklaştırdı ve bugün de bu durumun acı sonucunun tanığı oluyoruz. Ermenistan’da iç sorunlar diz boyu. Ekonomide durgunluk yaşanıyor, nüfusu yurtdışına kaçıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar kapatıldı.