İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Karşıtlığı ile Oy Arıyor

Muhalefetteki İvanishvili , “Rusya yanlısı, Türkiye karşıtı” bir seçim politikası izliyor. İvanişvili’nin partisi, Türkiye ‘Gürcü kültürünü ve ekonomisini etkisi altına alacak” propagandası yapıyor. Uzmanlar batı ile ilişkileri bozmadan Rus yanlısı bir politika izlemek isteyen İvanişvili’nin, oylarını artırabilmek için Türkiye karşıtlığını ortaya attığını belirtiyor.

***
Gürcistan genel seçime hazırlanıyor. Muhalefetin adayı Türkiye karşıtı…
Gürcistan’da 1 ekim Pazartesi günü yapılacak parlamento seçimlerine 17 parti katılacak.Kamuoyu araştırmaları, seçimlerde iki partinin rekabet edeceğini gösteriyor.
Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili’nin başkanı olduğu Ulusal Hareket Partisi, anketlere göre, yüzde 37 oy oranıyla diğer partilere olan üstünlüğünü koruyor.
Anketlerde ikinci çıkan parti ise yüzde 18 oyla işadamı Bidzina İvanişvili önderliğindeki “Gürcistan Hayali” …
Mikhail Saakaşvili seçim çalışmalarına kabine değişikliği ile başladı. Yeni bir başbakan atayan Saakaşvili işsizliği azaltmak için de İstihdam Bakanlığı kurdu.
Muhalefetteki İvanishvili ise, “Rusya yanlısı, Türkiye karşıtı” bir seçim politikası izliyor.
İvanişvili’nin partisi, Türkiye ‘Gürcü kültürünü ve ekonomisini etkisi altına alacak” propagandası yapıyor.
Uzmanlar batı ile ilişkileri bozmadan Rus yanlısı bir politika izlemek isteyen İvanişvili’nin, oylarını artırabilmek için Türkiye karşıtlığını ortaya attığını belirtiyor.
Muhalefetin en güçlü ismi olarak bilinen İvanişvili, cumhurbaşkanı Saakaşvili ile bazı muhalif gruplar tarafından “Rusya yanlısı” olmakla suçlanıyor.

http://www.trthaber.com/haber/dunya/turkiye-karsitligi-ile-oy-ariyor-56792.html

Yorumlar kapatıldı.