İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alperenler Fransız Konsolosluğu’nu bastı

Alperenler, İstiklal Caddesi’ndeki Fransız Konsolosluğu’na saldırdı. Polisin Alperenlere biber gazı sıkması ile ortalık gerildi…İstiklal Caddesi’nde ‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli filmi protesto eden Alperenler Fransız Konsolosluğu önüne gelerek konsolosluğa girmeye çalıştı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan 50 kişilik gruba polis müdahale etti. Polisin müdahalesi ile karşılaşan gruptan bir kişi “Onlar Peygamber Efendimiz’e hakaret ettiler, Türk polisinin böyle olaylarda bize müdahale etmesini istemiyoruz.” dedi.

***
Alperenler, İstiklal Caddesi’ndeki Fransız Konsolosluğu’na saldırdı. Polisin Alperenlere biber gazı sıkması ile ortalık gerildi
  
İstiklal Caddesi’nde ‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli filmi protesto eden Alperenler Fransız Konsolosluğu önüne gelerek konsolosluğa girmeye çalıştı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan 50 kişilik gruba polis müdahale etti. Polisin müdahalesi ile karşılaşan gruptan bir kişi “Onlar Peygamber Efendimiz’e hakaret ettiler, Türk polisinin böyle olaylarda bize müdahale etmesini istemiyoruz.” dedi.
Çevik kuvvet polisinin gruba müdahale etme girişimi ile grup konsolosluğa pet şişe ve yumurta attı. Konsolosluk önünde oturma eylemi de gerçekleştiren grup burada tekbir getirdi. Oturma eyleminden sonra tekbirler atan grup, Taksim meydanına doğru çıktı. Taksim meydanında da tekbir atan grup sessizce dağıldı.

Yorumlar kapatıldı.