İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Clinton: Birleşik Devletler Ermenistan’ın yanında

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, başkan ve ABD halkı adına Ermenistan halkına büyük başarılar dileyerek Bağımsızlık Günü vesilesiyle kutladı… «Başkan Obama  ve Birleşik Devletler halkı adına, Ermenistan halkına 21 Eylül’de kutladığı Bağımsızlık Bayramında en iyi dileklerimi sunmaktan mutluyum… Sizleri Bağımsızlığın 21. Yıldönümünü kutlarken, ABD’nin Ermenistan’ın yanında partner ve dost olarak durduğunu biliniz.  Tüm Ermenileri bu önemli bayram vesilesiyle kutluyor ve gelecek yılda size büyük başarılar diliyorum. »

***
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, başkan ve ABD halkı adına Emenistan halkına büyük başarılar dileyerek Bağımsızlık Günü vesilesiyle kutladı.
ABD Dışişleri bakanlığı Elektronik sayfasının verdiği bilgiye göre; Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın mesajında şunlar ifade edilmekte:
«Başkan Obama  ve Birleşik Devletler halkı adına, Ermenistan halkına 21 Eylül’de kutladığı Bağımsızlık Bayramında en iyi dileklerimi sunmaktan mutluyum.
Bu Ermeniler ve Ermeni asıllı olanların kazanımlarının gereğince takdir edilmesi için özel bir fırsat. ABD’de Amerikalı Ermeniler, iki ülke arasında dostluk bağlarını daha da pekiştirerek toplumumuzun yapısını zenginleştirdiler. Bu yıl Haziran’da Erivan’ı ziyaret ettiğimde, bir kez daha  Ermeni halkının samimi konukseverliğine nail olma fırsatına sahip oldum. O zaman söylediğim gibi, Amerika demokratik kurumlarının pekişmesi, ekonomik reformlarını derinleştirme ve gelecekteki barış ve kalkınmaya katkıda bulunma konusunda Ermenistan’a destek olma eğilimindedir.
Sizler Bağımsızlığın 21. Yıldönümünü kutlarken, ABD’nin Ermenistan’ın yanıda partnör ve dost olarak durduğunu biliniz.  Tüm Ermenileri bu önemli bayram vesilesiyle kutluyor ve gelecek yılda size büyük başarılar diliyorum. »
21 Eylül’de Ermenistan’ın Bağımsızlığının 21. Yıldönümünü kutladığını hatırlatalım.Ermenistan Bağımsızlık Bildirisi 23 Ağustos 1990’da gerçekleşen Yüksek Sovyet oturumunda kabul edildi. 21 Eylül 1991’de  SSCB bünyesinden çıkma ve bağımsızlığın ilanı için referandum gerçekleştirildi. Seçmen genel sayısının % 94.99’una karşılık gelen yaklaşık 2.050.000 kişi bağımsızlığa ‘Evet’ derken, sadece 10.000  kişi ‘Hayır’ oyu verdi. İki gün sonra Ermenistan Yüksek Sovyeti, Ermenistan’ın bağımsız ve egemen bir devlet olduğunu ilan etti.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.