İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbaka Başepiskopos Khajak Barsamian başkanlığındaki heyeti kabul etti

Başbakan Tigran Sarkisyan Ermeni Apostolik Kilisesi ABD Doğu Yakası Diyakosluğu ruhani önderi Başepiskopos Khajak Barsamian başkanlığındaki heyeti kabul etti. Konukları başbakanlıkta kabul eden Sarkisyan ″Ermenistan’da birçok insani ve hayri çalışmalar gerçekleştiren Ermeni Yardım Fonunun (HOF) faaliyetlerine oldukça önem veriyor ve takdir ediyoruz″ dedi.

Başbakanlık Basın Servisinden verilen bilgiye göre; Khajak Barsamian, başbakanı önce Bağımsızlık Bayramı vesilesiyle kutladı ve Ermeni Yardı Fonu’nun yatırımların cezbedilmesi de dahil olmak üzere misyonuna devam etmeye hazır olduğunu kaydetti.
Daha sonra HOF Dönem Bşk. Randy Sabah-Gulian, başbakana Ermenistan’da himet sektörüne yönelik gerçekleştirilecek yatırım projesine ilişkin bilgi verdi.
Başbakan Sarkisyan insiyatifi memnuniyetle karşılayarak, hükümetin benzeri projeleri teşvik ettiği teminatını verdi ve çalışmalara destek olmaya hazır olunduğunu kaydetti.
Randy Sabah-Gulian, önümüzdeki yıl inşa edilecek merkezin, hizmet sektöründe 400-1000 arasında kişiye istihdam olanağı yaratacağını, İngilizce ve Rusça konuşan tüketicilere servis vereceğini belirtti.
Başbakan Arapça konuşan tüketicilere de dikkat gösterilmesini, zira Ortadoğu’da gelişen olaylar sonucu birçok Arapça konuşan Diaspora’lı Ermeninin Ermenistan’a dönmekte olduğunu, öyle ki emek piyasasına bunların da katılması meselesinin hesaba katıması önerisinde bulundu.
Görüşmeciler özellikle eğitim ve sağlık alanlarında olmak üzere HOF’un faaliyetlerine de değindiler.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.