İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan «Bağımsızlık Günü»nü kutluyor

21 Eylül’de Ermenistan Bağımsızlığının 21. Yıldönümünü kutluyor. Devlet üst düzey erkanı sabahleyin cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan maiyetinde «Yerablur Şehitliği»ni ziyaret edecek, Karabağ Savaşı kahramanları ve Bağımsız Ermenistan’ın önemli şahsiyetlerini saygıyla anacak.

Kutlama etkinliklerine katılmak üzere Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) cumhurbaşkanı Bako Sahakyan, DKC Savunma bakanı Movses Hakobyan Ermenistan’ı ziyaret ettiler. Ermenistan’daki yabancı misyon ve uluslararası kuruluş temsilcilerinin de katılacağı büyük bir resepsiyon öngörülmekte.
Akşam saat 21:00’de Erivan Cumhuriyet Meydanında  bayram konseri düzenlenecek. Konsere «Forbidden Saints» Grubunun katılımı beklenmekte. Gece havai fişek atışıyla sona erecek.
Ermenistan Bağımsızlık Bildirisinin 23 Ağustos 1990’da gerçekleşen Yüksek Sovyet oturumunda kabul edildiğini kaydedelim. 21 Eylül 1991’de  SSCB bünyesinden çıkma ve bağımsızlığın ilanı için referandum gerçekleştirildi. Seçmen genel sayısının % 94.99’una karşılık gelen yaklaşık 2.050.000 kişi bağımsızlığa ‘Evet’ derken, sadece 10.000  kişi ‘Hayır’ oyu verdi. İki gün sonra Ermenistan Yüksek Sovyeti, Ermenistan’ın bağımsız ve egemen bir devlet olduğunu ilan etti.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.