İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımının 100. Yıl Elektronik sayfası 7 dilde yayın yapacak

Soykırımının 100. Yıl Devlet Etkinlik Koordinasyon Kurulu II. Oturumu geçekleşti. Oturumu cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan yönetti… Oturumda Ermeni Soykırımının 100. Yılı etkinlikleri logosu ve sloganına ilişkin yarışma düzenlenmesi kararı alındı.100. Yıl Devlet Etkinlik Koordinasyon Kurulu Sekreterliği, etkinliklere ilişkin kamuoyunun haberdar edilmesinin önemini dikkate alarak Kurul Elektronik Sayfası Tasarımına ilişkin bilgi verdi ve içinde bulunulan yıl sayfanın 7 dilde yayın yapmasının öngörüldüğünü kaydetti.

***
20 Eylül’de Eski Elyazmaları Müze –Enstitüsü Matenadaran yeni ek binasında Ermeni Soykırımının 100. Yıl Devlet Etkinlik Koordinasyon Kurulu II. Oturumu geçekleşti. Oturumu cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan yönetti.
NEWS.am’in Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreterliğinden edindiğiği bilgiye göre; oturum gündemine geçilmesi öncesinde cumhurbaşkanı Sarkisyan ilk oturumun gerçekleştiği 30 Mayıs 2011’den günümüze dek Kurul Sekreterliğinin gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgi verdi. İlgili çalışmalar Ermenistan Dışişleri ve Diaspora Bakanlıklarına farklı ülkelerde Bölgesel Komisyonlar kurulması çalışmalarının desteklenmesi ve koordinasyonuna ilişkin direktifleri ve bunların icrasını içermekte.
Gündem maddeleri çerçevesinde Devlet Etkinlik Koordinasyon Kurulu ve bu Kurula paralel Ekspetiz Grubunun bünyesi değerlendirildi. Koordinasyon Kurulu bünyesine gençlerin de mümkün olduğunca katılımının temini amacıyla «Homenıntmen», «AGBU Ermeni Gençlik» ve «Homenmen» temsilcilerinin de alınması kararlaştırıldı. Kurul bünyesine «Pyunik» Fonu başkanı, hayırsever Gabril Jambarjyan da alındı. Fonun gerçekleştirmekte olduğu diğer projeler yanısıra Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsünün onarım ve genişletme çalışmalarını finanse ettiği ayrıca Komitas Müze-Enstitüsü projesini hayata geçirmekte olduğu kaydedildi.
Oturumda Ermeni Soykırımının 100. Yılı etkinlikleri logosu ve sloganına ilişkin yarışma düzenlenmesi kararı alındı.
100. Yıl Devlet Etkinlik Koordinasyon Kurulu Sekreterliği, etkinliklere ilişkin kamuoyunun haberdar edilmesinin önemini dikkate alarak Kurul Elektronik Sayfası Tasarımına ilişkin bilgi verdi ve içinde bulunulan yıl sayfanın 7 dilde yayın yapmasının öngörüldüğünü kaydetti.
Oturumda Kurul ve Ekspertiz Grubu’nun finansmanı konusu da değerlendirildi. Bu çerçevede Maliye Bakanına 2013 yılı Bütçe Tasarısında konunu yer alması için öneride bulunması direktifi verildi.
100. Yıl Devlet Etkinlik Koordinasyon Kurulu bir sonraki oturumun Ermenistan I. Cumhuriyetinin 95. Kuruluş yılı arifesinde 27 Mayıs 2013’te toplanmasına, gerektiği halde ek oturum yapılmasına karar verdi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.