İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Newsweek, ‘Müslüman Öfkesi’ kapağıyla alay konusu oldu

Newsweek dergisinin Müslümanlara hakaret içeren son sayısı büyük tepkiye neden oldu… Tüm dünyada nefret uyandıran ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı tahrik filmine gösterilen tepkilerin bir kısmının şiddete sapmasını kapağına taşıyan Newsweek bunu bütün Müslümanlara mal ederek ‘Müslümanların Öfkesi’ başlığı attı.

***
19.09.2012 Washington Post şirketi tarafından satıldıktan sonra hızla irtifa kaybeden ve provokatif kapaklarla ayakta durmaya çalışan Newsweek dergisinin Müslümanlara hakaret içeren son sayısı büyük tepkiye neden oldu.
Tüm dünyada nefret uyandıran ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı tahrik filmine gösterilen tepkilerin bir kısmının şiddete sapmasını kapağına taşıyan Newsweek bunu bütün Müslümanlara mal ederek ‘Müslümanların Öfkesi’ başlığı attı.
Başlığı pekiştirme amaçlı bir fotoğraf eşliğinde hazırlanan kapağın dosyasını ise hakkında İslamofobi’yi gelir kapısı olarak kullandığı yorumu yapılan Ayan Hırsi Ali kaleme aldı.
Newsweek’in kapak için seçtiği fotoğraf ve Ayan Hırsi gibi İslam düşmanlığı tescilli marjinal bir tetikçinin yazısını kapağa taşıması Batı dünyasının akım medyasında da sert eleştirilere uğruyor.

Yorumlar kapatıldı.