İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Seçmelide tarihi adım / Historical Move in the Optional Religion Lessons

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk defa bir ders kitabının yazılmasında Hıristiyan din adamlarından yardım alıyor. Eğitimi kademli olarak 12 yıla çıkartan düzenlemeyle ‘Temel Dini Bilgiler’ de seçmeli ders oldu. Dersin içinde Museviliğin yanı sıra Hıristiyanlık da anlatılacak. Ancak halen bir müfredat ve ders kitabı yok.

Bunun için Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nden Hıristiyanlık konusunda uzman olan Prof. Dr. Ömer Faruk Harman koordinatör olarak görevlendirildi. Prof. Dr. Harman geçtiğimiz hafta Protestan Kilisesi’nden Pastör Behnan Konukkan, İsa Karataş; Ermeni Patrikhanesi’nden episkopos Sahak Maşalyan ve Yeşilköy Ermeni Kilisesi din görevlisi Peder Drtad Uzunyan; Süryani Ortodoks Kilisesi’nden Zeki Demir ile Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’nden iki din adamı ile bir araya geldi. 24 Eylül’de Patrikhane’nde ikinci toplantı yapılacak ve ardından kitabın yazılması için Hıristiyan din adamı ve akademisyenlerden komisyon kurulacak.


Kitapta Hıristiyanlığın doğuşu, Hz. İsa’nın doğumu ve hizmetleri, kutsal kitap, ibadet biçimleri gibi konuları bulunacak. MEB tarihinde ilk defa bir ders kitabının yazımında Hıristiyan din adamlarından yardım almaya başladı. Talep gelmesi halinde Musevilerle de aynı çalışma yapılacak.
Summary
In a historical move the Ministry of Education is requesting help from Christian clergy for the first time. Together with the changes in the education system “Basic Religious Knowledge” lessons are offered. In addition to Judaism, Christianity is also going to be part of this. There is no book however. The Ministry has asked representative of various Christian traditions to form a commission and prepare a book for the course.

Yorumlar kapatıldı.