İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paris -Ermeniler Azerileri, Azeriler de Ermenileri protesto etti

Paris’teki Ermeni kuruluşları, resmi temaslarda bulunmak üzere Fransa’ya gelen Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’i protesto etti. Ermenilerin gösteri düzenleyeceği haberi üzerine Hollanda, Almanya ve Belçika’dan gelen yüzlerce Azeri ve Türk vatandaşı da Ermenistan Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.

 Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından bugün açılışı yapılan Louvre Müzesi’ndeki İslam Sanatları Sergisi için düzenlenen törene katılmak için Paris’e geldi.
Törenin ardından Elysee Sarayı’nda Hollande ile bir araya gelen Aliyev’in Paris’te bulunması, Fransa’da yaşayan Ermenilerin protestosuna neden oldu. Azerbaycan Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 80 kişilik grup, Aliyev aleyhtarı sloganlar atarak pankart açtı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan Fransız polisi, protestocu grubun elçilik binasına yaklaşmasına izin vermedi.
-Türkler de destek verdi-
Aynı saatlerde Paris’teki Ermenistan Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce Türk ve Azeri vatandaşı, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı protesto etti.
Fransa’da yaşayan Azerilerin yanı sıra aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu Hollande, Belçika ve Almanya’dan gelen birçok kişinin gösteriye katılarak destek verdiği dikkati çekti.
Hocalı katliamına ait fotoğrafları taşıyan grup, “Karabağ Azeridir, Azeri kalacak” sloganları attı.
Grup adına okunan deklarasyonda, Karabağ sorununa vurgu yapılarak, Ermenistan’ın işgali nedeniyle 1 milyon Azeri’nin yurtlarını terk etmek zorunda kaldığı hatırlatıldı ve Ermenistan’ın bu topraklardan geri çekilmesi istendi.
Muhabir: Ömür Üzelce
Yayıncı: Tarkan Demir
Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.