İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan Rusya’ya nota verdi

Rusya ‘nın Bakü Büyükelçisi Vladimir Dorohin’in Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı ve Azerbaycan Dışişleri Bakan yardımcısı Halef Halefov tarafından kendisine Azerbaycan hükümetinin, katıldığı bir gösteride Azerbaycan halkını hedef gösteren Rusya Devlet Duması üyesi Vladimir Jirinovski’nin tutumu ile ilgili itiraz notasını verdiği bildirildi.

***
Azerbaycanlılar için ağır ifadeler kullanıldığı ve Azerbaycan halkını hedef gösterdiği gerekçesiyle Azerbaycan Rusya’ya nota verdi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rusya ‘nın Bakü Büyükelçisi Vladimir Dorohin’in Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı ve Azerbaycan Dışişleri Bakan yardımcısı Halef Halefov tarafından kendisine Azerbaycan hükümetinin, katıldığı bir gösteride Azerbaycan halkını hedef gösteren Rusya Devlet Duması üyesi Vladimir Jirinovski’nin tutumu ile ilgili itiraz notasını verdiği bildirildi.
14 Eylül’de “Rus-Ermeni Birliği” tarafından Moskova ‘da, Macaristan’dan Azerbaycan ‘a iade edilen subay Ramil Seferov’un affedilmesini protesto etmek için düzenlenen gösteriye katılan Jirinovski Azerbaycanlılar için ağır ifadeler kullanmış ve Azerbaycanlıları hedef göstermişti.

Yorumlar kapatıldı.