İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kanada’daki Türk anıtının açılışını Davutoğlu yapacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 30 yıl önce ASALA terörüne kurban giden Şehit Albay Atilla Altıkat anısına inşa edilen ve terörizme karşı evrensel bir mesaj içeren anıtın açılış törenine katılmak için yarın Kanada’ya gidecek.

Kanada’nın başkenti Ottowa’da belediyenin izin vermesinden sonra Ermeni diasporasının olası tepkisi nedeniyle çalışması sessizce yürütülen ve yapımı tamamlanan anıt, Türkiye’nin girişimiyle sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı yurtdışındaki ilk Türk anıtı olacak.
Eseri yapan heykeltıraş Necmettin Yağcı, Hürriyet’e daha önce yaptığı açıklamada altı metre çapı, üç metre derinliği olan ahşap ve paslanmaz çelikten yapılan modüler heykelin tüm imalatının Türkiye’de tamamlandığını söylemişti. Anıt, geçen Temmuz ayında parça parça Kanada’ya götürülmüştü.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Davutoğlu’nun Kanadalı mevkidaşı John Baird ile de görüşeceği belirtilerek, “Kanada’da yapılacak görüşmeler iki ülkeyi ilgilendiren ikili, bölgesel ve küresel konularda görüş alışverişinde bulunulmasına imkan sağlayacaktır” denildi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Davutoğlu’nun Kanada’dan New York’a geçerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 21-28 Eylül tarihlerinde yapılacak BM Genel Kurulu genel görüşmeleri vesilesiyle bir dizi temas ve toplantıya katılacağını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.