İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Jirinovski Ermeni Mitinginde Konuştu; Kaddafi’den Ders Almalarını İstedi

Erivan’ı Kaddafi’nin hatalarını tekrarlamamaya davet eden Jirinovski, “Ermeni zengin işadamları! Cimri olmayınız! Çağdaş Ermeni ordusu için para harcayınız!” şeklinde konuştu. Jirinovski Türkiye ve Azerbaycan’ın bölge politikalarını da eleştirerek, “Rusya gerektiği zaman yüzde 100 Ermenistan’ı savunacak! Rusya Ermenistan’daki askeri ağırlığını artırmalı. Türklerin geri çekilmesi için Ermeni ordusuna silahlandırma ve sınırları korumak konusunda yardım etmeliyiz!” dedi.

***
Rusya’nın aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, Libya eski devrik lideri Muammar Kaddafi’ye zamanında tehlikeyle karşılaşacağı hususunda uyardığını belirterek, “Yeni füzeler al, dedim sözümü dinlemedi.” iddiasında bulundu.
Kaynak : Cihan, 14 Eylül  2012 Cuma – 18:14
Macaristan’da bir Ermeni subayını öldürme suçundan hüküm giyen ve Azerbaycan’a iade edilen Azeri subay Ramil Seferov’un serbest bırakılmasını protesto etmek için yaklaşık 400 Ermeni Moskova’da protesto gösterisi düzenledi.
Moskova’nın 1905 meydanında düzenlenen gösteriyi Rusya-Ermenistan İşbirliği isimli Ermeni teşkilatı organize ederken mitinge parlamento alt kanadı Duma’da yer alan Liberal Demokrat Parti Başkanı Jirinovski ve parti milletvekili İvan Suharev de katıldı.
Gösteride konuşan Jirinovski, Ermeni ordusunun güçlenmesi gerektiğini arzu ederek çok paralar harcanması çağrısını yaptı. Rus politikacı, “Kaddafi’ye zamanında uyardım, hava savunması yapabilmek için S-500, S-600 al dedim. Beni dinlemedi, cimrilik yaptı!” dedi.
Erivan’ı Kaddafi’nin hatalarını tekrarlamamaya davet eden Jirinovski, “Ermeni zengin işadamları! Cimri olmayınız! Çağdaş Ermeni ordusu için para harcayınız!” şeklinde konuştu.
Jirinovski Türkiye ve Azerbaycan’ın bölge politikalarını da eleştirerek, “Rusya gerektiği zaman yüzde 100 Ermenistan’ı savunacak! Rusya Ermenistan’daki askeri ağırlığını artırmalı. Türklerin geri çekilmesi için Ermeni ordusuna silahlandırma ve sınırları korumak konusunda yardım etmeliyiz!” dedi.
Gösteride, Ermeniler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Bakü’ye sert tepki vermesi yönünde sloganlar attı .

http://beyazgazete.com/haber/2012/9/14/jirinovski-ermeni-mitinginde-konustu-kaddafi-den-ders-almalarini-istedi-1403066.html

Yorumlar kapatıldı.