İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa, Lübnan Ermeni Kilisesindeki «Hakob Meghapart » anıtını kutsayacak

Papa XVI. Benedictus 14-16 Eylül’de Lübnan’ı ziyaret edecek. Papa, ziyareti çerçevesinde Lübnan Ermeni Katolik Patrikhanesine ait  Zmmar Mabedini ziyaret edecek. Papa’nın ziyaret amaçlarından biri Ordadoğu’da barış içinde birarada yaşama mesajı verme, bu sebeple de ziyaret tarihe «Barış Haccı» adıyla geçmiş durumda. 

NEWS.am muhabirine açıklama  Lübnan’da yayımlanan «Azdak» gazetesi Gn. Yayın Yönetmeni Şahan Kandaharyan’dan geldi. Kandaharyan, XVI. Benedictus’un 14-16 Eylül’de Lübnan’da bulunacağını ve Lübnan Refik Hariri Uluslararası Havalimanında büyük bir karşılama töreni düzenleneceğini kaydetti.
Kandaharyan ayrıca Papa’nın Zmmar mabedini de ziyaret ederek, burada Ermeni Matbaacılığının 500. Yıldönümü vesilesiyle yerleştirilen «Hakob Meghapart» (Günahkar Hakob) anıtını kutsayacağını da kaydetti. Daha sonra Papa, Lübnan Ermeni Katolik Kilisesinde Lübnan’lı ruhaniler ve piskoposlarla yemekte bir araya gelecek. Papa XVI. Benedictus, Kilikya Katolikosu Aram I’le de buluşacak.
Papa ziyareti sonunda Lübnan ve Yakındoğu Müslüman ve Hıristiyanlarına barış içinde, karşılıklı saygı ve birbirine yönelik sevgiyle bir arada yaşamaları çağrısında bulunacak.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.