İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akdamar Kilisesi’nde ayin heyecanı

Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nda bulunan Akdamar Kilisesi’nde bu yıl üçüncüsü yapılan ayine katılacak Ermeniler, erken saatlerden itibaren adaya gelmeye başladı…Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ile yurt içi ve yurt dışından gelen din adamlarının katılımıyla saat 11.00’da başlaması planlanan ayinde görev alacak piskoposlar da kilise içinde son provalarını yaptı. (Ne yazık ki adanın isminin Akdamar değil Ahtamar ya da Ağtamar olduğunu, kilisenin isminin de Surp Haç Apostolik Ermeni kilisesi olduğunu anlatamıyoruz, bizim basına. HYETERT)


Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nda bulunan Akdamar Kilisesi’nde bu yıl üçüncüsü yapılan ayine katılacak Ermeniler, erken saatlerden itibaren adaya gelmeye başladı.
VAN
Türkiye Ermenileri Patrikliği organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü yapılacak ayin için yurt içi ve yurt dışından kente gelen Ermeniler, sabah erken saatlerde konakladıkları otellerden ayrılarak minibüs ve otobüslerle Gevaş ilçesindeki Akdamar İskelesi’ne geldi.
Burada bekleyen teknelere binen Ermeniler, yaklaşık 20 dakika süren tekne yolculuğunun ardından Akdamar Adası’na geçti. Kilisenin güney tarafında yer alan bölümde mum yakan ve dua eden Ermeniler, dünya barışı ve kardeşliği için dua ettiklerini söyledi.
Ermeniler, kentte bulundukları süre içerisinde Van halkının kendilerine yakın ilgi gösterdiğini belirterek, atalarının uzun yıllar önce yaşadığı topraklarda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ile yurt içi ve yurt dışından gelen din adamlarının katılımıyla saat 11.00’da başlaması planlanan ayinde görev alacak piskoposlar da kilise içinde son provalarını yaptı.

Yorumlar kapatıldı.