İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lübnan Ermenileri Macaristan’a Tepkili

Beyrut’ta bulunan Ermeni partilerin gençlik kollarına üye Lübnan Ermenileri, Ermeni bir subayı öldüren Azeri subayı, ülkesine iade eden Macaristan’ı protesto etti.

Beyrut’ta bulunan Ermeni partilerin gençlik kollarına üye Lübnan Ermenileri, Ermeni bir subayı öldürdüğü için ömür boyu hapse mahkum edilen Azeri subayı ülkesine iade eden Macaristan’ı protesto etti.
Lübnan Ulusal Haber Ajansı’nın (NNA) verdiği habere göre, Beyrut’un sanayi bölgesinde bulunan Macaristan Büyükelçiliği önünde toplanan Taşnak, Hınçak ve Ramgavar Ermeni Partilerinin gençlik kollarına üye gençler ellerindeki pankartlarla gösteri yaptı. Parti yetkilileri de bina içerisine girerek, kararı protesto eden bir metni büyükelçiliğe teslim etti. Metinde Azeri subayın serbest bırakılmasının uluslararası kurallara aykırı olduğu iddia edildi.
Nato’nun Budapeşte’de düzenlediği uluslararası bir seminerde Azeri bayrağına hakaret ettiği için Ermeni bir subayı baltayla öldüren ve bu nedenle de Macaristan mahkemesince ömür boyu hapse mahkum edilen Azeri subay Ramil Seferov, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’a iade edilmişti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in özel bir kararname ile affettiği üsteğmen Seferov, binbaşı rütbesi ile orduda yeniden hizmet etmeye hak kazanmıştı.
Muhabir: Eyüp Coşkun – Mekki Arvas
Yayıncı: Erdem Gültekin – BEYRUT

Yorumlar kapatıldı.