İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Yüksek Temsilcisinden Azerbaycan’a Sert Kınama

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Nils Muižnieks, “″Irkçı suçlar cezasız kalmamalı. Etnik ve ırka dayalı suçlar en tehlikeli suç türleri arasında yer almakta…″Irkçı ve etnik temelde cinayet işleyen kişiye böylesi bir muamele gösterilmesinden sadece acı duyulur. Her halukarda bu adım insan hakları uluslararası kıstaslarına karşıdır. Benzeri suçların affedilmesi ve yüceltilmesi aynı toplumun diğer üyeleri için suçlarını ‘Adaletin yeniden tesisi’ adı altında haklı çıkarmaya çalışabileceklerinden kötü örnek olabilir.” dedi.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Nils Muižnieks bugün 4 Eylül’de 2004’te Ermeni subay Gurgen Margayan’ı katleden Ramil Safarov’un Azerbaycan tarafından affedilmesi kararına ilişkin görüşünü ifade etti.
″Irkçı suçlar cezasız kalmamalı. Etnik ve ırka dayalı suçlar en tehlikeli suç türleri arasında yer almakta. Ayrıca bunlar birey üzerinde münferit etki bırakmakta, ve ayrıca tüm toplum üzerinde yıkıcı etkisi olmakta. Hükümetler benzeri menşeye sahip suçlarda oldukça sert tedbirler uygulamalılar.
Muižnieks ayrıca katilin Azerbaycan’da yüceltildiği ve ödüllendirildiği hatırlatmasında bulundu.
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Nils Muižnieks şunları da kaydetti.  ″Irkçı ve etnik temelde cinayet işleyen kişiye böylesi bir muamele gösterilmesinden sadece acı duyulabilinir. Her halukarda bu adım insan hakları uluslararası kıstaslarına karşıdır. Benzeri suçların affedilmesi ve yüceltilmesi aynı toplumun diğer üyeleri için suçlarını ‘Adaletin yeniden tesisi’ adı altında haklı çıkarmaya çalışabileceklerinden kötü örnek olabilir. Bu çok kötü bir mesaj.″
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/119614.html

Yorumlar kapatıldı.