İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asala terör örgütü geri mi döndü?

Asala terör örgütü, Azerbaycanlı diplomatlara hakaret, nefret ve intikam dolu sözlerin yanında bir de ölümle tehdidi olan bir mektup yolladı. Azerbaycan Haber Ajansı APA’nın haberine göre mektuplar, büyükelçiliklere ASALA terör örgütü tarafından iletildi. 3 Eylül’de gönderilen mektuplarda Azerbaycan diplomatları, yabancı ülkelerde eğitim alan öğrenciler, işadamları ve Azerbaycan diaspora teşkilatlarının yöneticilerinin öldürüleceği yazıldı.

***
Asala terör örgütü, Azerbaycanlı diplomatlara hakaret, nefret ve intikam dolu sözlerin yanında bir de ölümle tehditi olan bir mektup yolladı
 
Azerbaycanlı Subay’ın iadesi ve serbest bırakılmasından sonra bu ülkenin Macaristan ve bazı ülkelerdeki Büyükelçiliklerine ölüm tehdidi içeren mektuplar gönderildi.
1973-1985 döneminde kendisinden en çok söz ettiren Ermeni terör örgütü ASALA’nın gönderdiği bu mektup ile geri dönmüş olma ihtimali konuşuluyor.
Azerbaycan Haber Ajansı APA’nın haberine göre mektuplar, büyükelçiliklere ASALA terör örgütü tarafından iletildi. 3 Eylül’de gönderilen mektuplarda Azerbaycan diplomatları, yabancı ülkelerde eğitim alan öğrenciler, işadamları ve Azerbaycan diaspora teşkilatlarının yöneticilerinin öldürüleceği yazıldı.
Mektuplarda Türkiye ve Azerbaycan’a hakaret, nefret ve intikam dolu sözler sarfedildi. Mektuplar üzerine Azerbaycan büyükelçiliklerindeki güvenlik önlemleri artırıldı. ASALA terör örgütü, 1973 ile 1985 arasında düzenlediği terör saldırılarında Türk diplomatları katletmişti.

Yorumlar kapatıldı.