İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hurşit Tolon, Zirve davasındaki ilk duruşmasına gelmedi

Savcı İsmail Aksoy’un davayla ilgili hazırladığı 762 sayfalık ikinci iddianamede, ‘terör örgütü yöneticisi’ suçlamasıyla sanık olarak yer alan eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Hurşit Tolon’un, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüttüğü 1993 yılında, TSK içerisinde ‘Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD)’ isimli gizli bir yapılanmayı, Ergenekon terör örgütünün talimatları doğrultusunda, bu örgüte bağlı kurarak faaliyete geçirdiğinin belirlendiği ileri sürülüyor.

***
YAKUP ÇETİN, EŞREF AKGÜN MALATYA   –   04.09.2012 Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde, 1’i Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 40. duruşması dün yapıldı. Dava, 22 Haziran 2012 tarihinde kabul edilen ek iddianame kapsamında yeni bir boyut kazandı.
Savcı İsmail Aksoy’un davayla ilgili hazırladığı 762 sayfalık ikinci iddianamede, ‘terör örgütü yöneticisi’ suçlamasıyla sanık olarak yer alan eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Hurşit Tolon’un, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüttüğü 1993 yılında, TSK içerisinde ‘Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD)’ isimli gizli bir yapılanmayı, Ergenekon terör örgütünün talimatları doğrultusunda, bu örgüte bağlı kurarak faaliyete geçirdiğinin belirlendiği ileri sürülüyor. Bu iddianameyle birlikte sanıklar arasına Tolon ve eski Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ülger’in de olduğu 11 yeni sanık eklendi. Ancak dünkü duruşmaya Tolon katılmadı. Tolon’un sağlık sorunları nedeniyle 10 gün rapor aldığı ve bu nedenle tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden getirilmediği belirtildi.

Haberin Devamı: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1340813

Yorumlar kapatıldı.