İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni kadının tehdit edildiği haberi yalan çıktı

Ulusal bir yayın organında yayımlanan, Muğla’nın Marmaris ilçesinde kuyumculuk yapan Ermeni asıllı Elizabeth Maria Pıçakcı isimli kadının, ‘Irkçı tehdit yüzünden Türkiye’yi terkettim’ haberinin ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada, iddiaların yalan olduğu ortaya çıktı. Eşinin Türkiye’de kaçak olarak çalıştığı, hakaret ve kasten yaralama suçlarından hakkında kanuni işlem yapıldığı da belirlendi.

03 Eylül 2012 Pazartesi – 19:59
Eşinin Türkiye’de kaçak olarak çalıştığı, hakaret ve kasten yaralama suçlarından hakkında kanuni işlem yapıldığı da belirlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada, söz konusu olayın ortaya çıkışının farklı olduğunun anlaşıldığı belirtilerek şöyle denildi: “20.05.2010 tarihinde Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği’ne müracaatta bulunan M.K. isimli şahıs, işyerinin karşısında bulunan ve kendisiyle aynı işi yapan Elizabeth Maria Pıçakçı ve Gürcistan uyruklu eşi E.K’nin kendisine hakaret ettiğini iddia etmiş, şahısların beyanlarından hakaret konusunun, birbirlerine yakın olarak gümüşçü dükkanı işleten her iki tarafın aralarında oluşan ticari rekabet ve müşteri paylaşımı olduğu anlaşılmıştır.
Pıçakçı, eşi E.K ve M.K. hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, karşılıklı hakaret suçundan yasal işlem yapılmıştır. Bunun yanında 27.06.2010 tarihinde gelen ihbar CD’sindeki kamera görüntülerinin incelemesi neticesinde Gürcistan uyruklu E.K. isimli şahsın, eşi Elizabeth Maria Pıçakçı’ya ait işyerinde kaçak olarak çalıştığı tespit edildi. E.K. isimli şahsa 4817 Sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkındaki Kanun doğrultusunda, ülkemizi verilen süre içerisinde terketmesi gerektiği, aksi takdirde sınırdışı edileceği tebliğ edilmiştir.
08.08.2010 tarihinden itibaren süreli (5) yıl yurda giriş yasağı koyulmuştur. Ayrıca işletme sahibi olan Elizabeth Maria Pıçakçı’ya, izinsiz olarak yabancı şahıs çalıştırmasından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Aydın Bölge Müdürlüğü’nce idari para cezası uygulanmıştır. Diğer taraftan 18.04.2010 tarihinde Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği’ne müracaatta bulunan E.B. isimli şahıs, sitede komşusu olan Elizabeth Maria Pıçakçı, eşi E.K ve K.Y. isimli şahısların, site içerisinde bulunan asma yapraklarını toplama konusundan dolayı kendisine hakarette bulunduklarını ve darp ettiklerini beyan etmiş, adı geçen şahıslar hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, kasten adam yaralama ve hakaret suçlarından yasal işlem yapılmıştır. Sonuç olarak, yapılan tüm işlemler hukuka uygun olarak gerçekleştirilmiş, herhangi bir ırkçı saldırıya da maruz kalınmamıştır.”
(CİHAN)

Yorumlar kapatıldı.