İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Irkçı tehdit yüzünden Türkiye’yi terk ettim

Elizabeth Maria Pıçakçı, Marmaris’te kuyumculuk yaparken, rekabet nedeniyle ırkçı saldırıya maruz kaldığını, tehditler artınca ülkeyi terk ettiğin yazdı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2 yıl önce kuyumculuk yaptığı çarşıda bir esnafın ırkçı saldırılarına maruz kaldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Ermeni asıllı Elizabeth Maria Pıçakçı, savcılığın “kovuşturmaya yer yok” kararının ardından tehditlerin artması üzerine Türkiye’yi ailesiyle birlikte terk etti. Pıçakçı ve ailesi, şimdi bir Avrupa ülkesinde yabancıların tutulduğu bir kampta sığınma talebinin değerlendirilmesini bekliyor.

İSTANBUL Milliyet
Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2 yıl önce kuyumculuk yaptığı çarşıda bir esnafın ırkçı saldırılarına maruz kaldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Ermeni asıllı Elizabeth Maria Pıçakçı, savcılığın “kovuşturmaya yer yok” kararının ardından tehditlerin artması üzerine Türkiye’yi ailesiyle birlikte terk etti.
Pıçakçı ve ailesi, şimdi bir Avrupa ülkesinde yabancıların tutulduğu bir kampta sığınma talebinin değerlendirilmesini bekliyor.
‘Şikâyet ettim, tehdit arttı’
Agos’un haberine göre 20 Mayıs 2010’da Pıçakçı’nın komşu dükkanında kendisiyle aynı işi yapan şahıs, “Şerefsiz Ermeni köpekler” diye bağırdı. Bunun üzerine kalabalık bir grup Pıçakçı’nın dükkanının önünde toplandı. Yaşanan gerginlik üzerine ırkçı saldırılara maruz kaldığı gerekçesiyle Muğla Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yorumlar kapatıldı.