İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora Bakanlığı, tüm dünyadaki Ermenileri protesto eylemleri düzenlemeye çağırıyor

Ermenistan Diaspora Bakanlığı tüm dünya Ermenilerine çağrıda bulunarak Azerbaycan’lı katilin teslimine ilişkin protesto eylemlerinde bulunmaları istendi. Çağrıda şunlar ifade edilmekte:«Sevgili yurttaşlar, geleneksel Ermeni partileri, panarmenyan kuruluşlar, gençlik ve kadın örgütleri, insani, spor, kültür ve eğitim kuruları başkanları, Ermeni medya editörleri, olağandışı bir vesileyle milletçe birlik olma zamanıdır, zira bir kez daha Ermeni devlet ve halkı, hem de 21. yy.’da arkadan vurulmuştur, planlı bir şekilde Macaristan’da Ermeni subay Gurgen Margaryan’ı vahşice baltayla katleden Azerbaycanlı yeniçeri serbest bırakıldı.

Komplonun bir katılımcısı Avrupa ailesi üyesi bir ülke, kendilerini gelişmiş ve demoratik bir ülke olarak kabul eden Macar yönetimi, Azerbaycan’la masaya oturarak Avrupa değer ve yasalarını ayaklar altına aldılar.
Bu adımıyla Macaristan insan yiyici-canileri yüreklendirdi, dini ve etnik temelde cinayetleri teşvik etti ve bugün Macar yönetiminin  Avrupa’yla yürümeye, Avrupa ailesi üyesi olarak anılmaya layık olmadığını kanıtladı.Ve bütün bunlar Avrupa’nın kalbinde tüm insanlığın gözü önünde gerçekleşmektedir.
Azerbaycan cumhurbaşkanı da Avrupa’lı kıyafeti giymiş, totaliter saltanat özüne sadık feodal maneviyatıyla, hukuk dışı bir işlemini gerçekleştirdi ve caniye özgürlük veren ‘fermanı’ imzaladı.
Tüm dünyaya yayılmış Ermeni toplumlarının, tüm bağlantılarını, olası araçlarını kullanarak:
İlgili ülkede bulunan Macaristan diplomatik temsilciliği önünde kitlesel protesto gösterileri düzenleyerek;
yaşadıkları ülke yönetimlerinden, şu konularda birlikte protesto seslerini yükselteceklerine eminiz:
a.Azerbaycan üzerinde etki kurarak,benzeri rezil af kararı iptal etme ve suçluyu layık olduğu koğuşa geri göndermek,
b.Macaristan yönetiminin faaliyetini kınama ve Macaristan’a yönelik Avrupa kurumlarının yaptırım uygulamasını talep etme;
c.Avrupa Konseyinde parlamenterler aracılığıyla  Azerbaycan’ın, bu ülke liderinin bu seferki hukuk dışı adımının  Avrupa yasalarına, insani değerler sistemine ve ruhuna uygun olmadığından, önümüzdeki süreçte üyeliği meselesini görüşme konusuna dönüştürme;
Kitle iletişim araçları vasıtasıyla Macaristan yöetimi ve Azerbaycan yönetminin yasa dışı  pazarlık ve işlemlerinin kınanması;
Macar halkının kıyetli evlatlarına baş vurarark; gösteriler, konuşmalar mektup ve diğer eylem araçlarıyla kendi yönetimlerinin kararıyla mutabık olmadıkları ve kınamaları vb.
Macar yönetiminin caniyi teslim ederken, Macar halkı yanında  Macaristan’ın bağımsızlık ve özgürlüğü için hayatlarını feda eden ve kahraman binlerce Ermeniyi dahi hatırlamadılar. Veya acaba geçmişte ve bugün de Ermeni toplumu Macaristan’ın gelişimi işinde kendi katkıları olmadı mı?
Biz toplumlarımıza inanıyoruz, biz size susmayacağınız ve birlikte mücadele edeceğiniz konusunda  güveniyoruz, zira mücadelemiz Ermenistan Cumhuriyeti cumhurbaşkanının belirttiği gibi adildir.
«BEN BUNA TAHAMMÜL GÖSTEREMEM!
ERMENİSTAN CUMHURİYETİ BUNA TAHAMMÜL GÖSTEREMEZ.
ERMENİ HALKI BUNU AFFETMEYECEKTİR.»

Yorumlar kapatıldı.