İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ve Macaristan Konsolosluğu önünde protesto gösterisi

1 Eylül’de saat 12:00’de Ermenistan Dışileri Bakanlığı önünde, Dışişleri Bakanına bir talepname sunulacak. Daha sonra eylem katılımcıları Macaristan Konsolosluğuna hareket edecekler, burada da protesto ve infial eylemi gerçekleştirilecek.

Yarın 1 Eylül’de Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ve Macaristan Konsolosluğu önünde protesto gösterileri düzenlenecek.
«Hayazn Birliği» tarafından yapılan duyuruda şunlar ifade eilmekte:
«Ermeni subay Gurgen Margaryan’ı vahşice baltayla katleden Azerbaycan Ordusu subayı Ramil Safarov 31 Ağustos’ta Macaristan’ın başkenti Budapeşte Hapishanesinden Bakü’ye yollandı ve affedildi .
Bütün bunlarda Ermeni tarafının suçu var. Yıllardır bu konuya gereğince dikkat göstermedi, bugünse artık herhangi bir şey değiştirmeye muktedir değil.
Yarın 1 Eylül’de saat 12:00’de Ermenistan Dışileri Bakanlığı önünde, Dışişleri Bakanına bir talepname sunulacak. Daha sonra eylem katılımcıları Macaristan Konsolosluğuna hareket edecekler, burada da protesto ve infial eylemi gerçekleştirilecek.
Ermeni toplumunun bu eyleme kayıtsız kalmayacağı kanaatindeyiz. »
Hatırlatalım; Macaristan’da Ermeni subayı öldürmesinden ötürü hapsedilen Azerbaycan’lı subay Ramil Safarov Azerbaycan’a teslim edildi.
Hatırlatalım; Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinde subay Gurgen Margaryan, Budapeşte’de NATO «Barış Adına Partnörlük» Programı çerçevesinde İngilizce kursuna katılmaktaydı; gece uyuduğu esnada gene aynı kursta öğrenci Azerbaycan’lu subay Ramil Safarov tarafından baltayla katledildi.
Safarov’a Macaristan Ceza Kanununun m.162.2 (Ağırlaştırıcı koşullarda cinayet) maddesi gereği suç isnat edildi. Safaov, 30 yıl af hakkı olmaksızın 13 Nisan 2006’da ömür boy hapse mahkum oldu. Macaristan Üst Mahkemesi 22 Şubat 2007 tarihinde kararı aynı şekilde onayladı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.