İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Kadını İntihara Sürükledikleri İddia Edilen 2 Kardeş Tahliye Edildi

Ermeni uyruklu genç kadını uygunsuz görüntülerini çekerek intihara sürükledikleri iddia edilen 2 kardeş tahliye edildi.İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Ermenistan vatandaşı Narine Mkrtchyan’ın uygunsuz görüntülerini çekerek intihara sürükledikleri iddiasıyla yargılanan ve 6 aydır tutuklu bulunan Orhan ve Barış O. kardeşler, davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi.Mahkeme tanık ve avukat beyanlarının alınmasının ardından, sanıkların delilleri karartma ihtimallerinin önemli ölçüde ortadan kalmış olmasını dikkate alarak, sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmelerine karar verip duruşmayı erteledi.


 
HaberYurdum: Ermeni uyruklu genç kadını uygunsuz görüntülerini çekerek intihara sürükledikleri iddia edilen 2 kardeş tahliye edildi.
İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Ermenistan vatandaşı Narine Mkrtchyan’ın uygunsuz görüntülerini çekerek intihara sürükledikleri iddiasıyla yargılanan ve 6 aydır tutuklu bulunan Orhan ve Barış O. kardeşler, davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi.
Duruşmada tutuklu yargılanan Orhan ve Barış O. kardeşler ile ölen Narine Mkrtchyan’ın annesi ve avukatı hazır bulundu.
Narine Mkrtchyan’ın annesi Nune Mkrtchyan, mahkemedeki ifadesinde Ermenistan’da bulunduğu sırada, İstanbul’da bulunan kızı Narine Mkrtchyan’ın kendisini telefonla arayarak, ”Erkek arkadaşım Orhan, kardeşiyle benim görüntülerimi çekmiş. Kardeşi Barış da benimle olmak istedi. Kabul etmeyince, ‘Her şeyi ağabeyine anlatacağım’ diyerek bana şantaj yaptı. Ben artık Orhan’ı da istemiyorum’ dedi” şeklinde ifade verdi.
Mahkemede Çemberlitaş’ta bir gümüş atölyesinde çalışan Narine Mkrtchyan’ın iş arkadaşları Sibel Tuna ile Aysun Çiçek de tanık olarak ifade verdi.
Sibel Tuna, mahkemedeki ifadesinde Narine Mkrtchyan’ın uygunsuz görüntülerini, erkek arkadaşı Orhan ile kardeşi Barış O.’nun çektiğini kendisine söylediğini belirterek, “Ancak burada yüzde 80 suç Orhan ve Barış O.’nun ise yüzde 20 de Narine Mkrtchyan’ın ailesinindir diye düşünüyorum. Narine bana, üvey babasının kendisine tecavüz boyutunda cinsel saldırıları olduğunu söylemişti” iddiasında bulundu.
Ayrıca Sibel Tuna, Narine Mkrtchyan’ın intiharından önce iş yerine siyanürle geldiğini ve yaşadığı sıkıntılar nedeniyle intihar edeceğini söylediğini ifade ederek, “Narine Mkrtchyan’ı kararından döndürmek için çabaladım. Bana intihar etmeyeceğine dair söz verdi ancak giderken beni sürekli öptü. Ben de durumdan endişe ettim. Tedirgin oldum. Arkadaşım Aysun’a haber verdim” dedi.
Aysun Çiçek de ifadesinde Narine’nin, Orhan ve Barış O.’nun çektiği görüntüler nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını, kendisinin intiharı önlemek için evine gittiğini ancak bunda başarılı olamadığını söyledi.
Tanık beyanlarının alınmasının ardından, sanık avukatı Mehmet Sadık Avcı müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme tanık ve avukat beyanlarının alınmasının ardından, sanıkların delilleri karartma ihtimallerinin önemli ölçüde ortadan kalmış olmasını dikkate alarak, sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmelerine karar verip duruşmayı erteledi.
Olay, İstanbul Kumkapı’da 28 Şubat 2012 tarihinde meydana gelmişti. Bir gümüş atölyesinde çalışan Narine Mkrtchyan, siyanür içerek intihar etmişti. Otopside Narine Mkrtchyan’ın bağırsaklarında hafıza kartı bulunurken, hafıza kartında yer alan cinsel görüntüleri çektiği öne sürülen Narine Mkrtchyan’ın erkek arkadaşı Orhan ile kardeşi Barış O. gözaltına alınmıştı.
Narine’nin görüntülerini cep telefonuna kaydedip genç kadının ağabeyine gösteren Orhan O., ”özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, şantaj ve intihara neden olmak” suçlarından 4 yıldan 12 yıla kadar, Barış O. da “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, şantaj yapmak” suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
Kaynak: Ermeni Kadını İntihara Sürükledikleri İddia Edilen 2 Kardeş Tahliye Edildi haberi günün haberleri oku Haber Yurdum http://www.haberyurdum.com/ermeni-kadini-intihara-surukledikleri-iddia-edilen-2-kardes-tahliye-edildi-

Yorumlar kapatıldı.