İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mustafa Doğan: Soykırımı Kabul Etmedim Diye Psikolojik Baskıya Uğradım

Tarih dersinde 2009 yılında verilen ‘soykırım’ ödevini yapmadığı için okuldan uzaklaştırılan Mustafa Doğan, yaşadığı sıkıntıları Cihan Haber Ajansı’na anlattı.Tarih dersinde Birinci Dünya Savaşı ile ilgili bölümde ‘Türkler Ermenileri katletti’ diyen öğretmenine karşı çıktığını belirten Doğan, “Bu tarihten sonra bana yapılanlar eğitimimi olumsuz etkiledi, psikolojik baskıya uğradım.” diye konuştu… Soykırımla alakalı devamlı kendisine ödev verildiğini belirten Mustafa Doğan, “Türk sitelerine bakmam yasaklandı. Ermeni yazarlar tarafından yazılan dokümanları dikkate almam istendi.” diye konuştu. Olayın medyaya yansımasından sonra okul yönetiminin kendisinden özür dilediğini de belirten Doğan “Ama yaşadıklarım hep hafızamda. Beni yeni bir Mustafa yaptılar.” açıklamasında bulundu. (Birileri de burada tarih kitaplarında dedelerinin hain, nankör ve gaddar olduğunu okuyan Ermeni , Rum ve Süryani çocuklarının psikolojisini düşünse bari. HYETERT) 

 ***
Fransa’da ortaokul 4. sınıfta okutulacak tarih kitaplarında Ermeni soykırımına geniş yer ayrılmasına tepkiler sürüyor.
Tarih dersinde 2009 yılında verilen ‘soykırım’ ödevini yapmadığı için okuldan uzaklaştırılan Mustafa Doğan, yaşadığı sıkıntıları Cihan Haber Ajansı’na anlattı.
Tarih dersinde Birinci Dünya Savaşı ile ilgili bölümde ‘Türkler Ermenileri katletti’ diyen öğretmenine karşı çıktığını belirten Doğan, “Bu tarihten sonra bana yapılanlar eğitimimi olumsuz etkiledi, psikolojik baskıya uğradım.” diye konuştu.
Okuldan uzaklaştırıldığını arkadaşlarıyla görüşmesinin yasaklandığını belirten Doğan, okula döndüğünde de devamlı soykırımı kabul etmesi yönünde baskı gördüğünün altını çizdi.
Soykırımla alakalı devamlı kendisine ödev verildiğini belirten Mustafa Doğan, “Türk sitelerine bakmam yasaklandı. Ermeni yazarlar tarafından yazılan dokümanları dikkate almam istendi.” diye konuştu.
Olayın medyaya yansımasından sonra okul yönetiminin kendisinden özür dilediğini de belirten Doğan “Ama yaşadıklarım hep hafızamda. Beni yeni bir Mustafa yaptılar.” açıklamasında bulundu.
Yeni tarih kitapları müfredatında daha geniş bir alanın soykırım iddialarına ayrıldığını hatırlatan Doğan, “Bize dedelerimizin katil olduğunu kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ama bunu başaramayacaklar.” diye konuştu.
Mustafa Doğan yeni müfredatın kendisini ilk başta ümitlendirdiğini belirterek, “Fakat sonuç bende daha çok hayal kırıklığı yaşattı.” dedi.
Doğan, hükümetin bu konuda bir düzenleme yapmaması halinde okullarda kendisinin yaşadığı sıkıntılara benzer problemlerin artarak devam edeceği uyarısını yaptı. CİHAN

http://www.haberimport.com/haber/mustafa-dogan-soykirimi-kabul-etmedim-diye-psikolojik-baskiya-ugradim-124160.htm

Yorumlar kapatıldı.