İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP’li İzmir Belediyesinin Kilise Aşkı

Basmane’de bulunan Aziz Vukolos Kilisesi yıkılacak derecede iken CHP’li İzmir belediyesi tarafından adeta saraya çevrildi. Hemen yüz metre ilerisinde bulunan tarihi Kumrulu Mescide ise yıkılmaya mahkûm! (Yüz bine yakın cami ve mescidi olan bir ülkede, insanlığın kültür mirası olan bir kilisenin müze olarak dahi onarılmasına karşı çıkan zihniyet, Hıristiyanlık düşmanlığının sınırlarını bile zorluyor. HYETERT)
***

 
İZMİR – Basmane’de bulunan Aziz Vukolos Kilisesi harabe bir durumdayken belediye tarafından koruma altına alınıp adeta yeniden inşa edilmeye başlandı. Hala devam eden restorasyon işleminin bitmesi yakın. Henüz tam olarak tamamlanmayan ve adeta saraya dönüştürülen kilise, aslında müze fakat yenileme başlayınca kilise ibaresi olan yön tabelaları konuldu.

Ayrıca belediyenin duvarlara astığı bilgilendirici tabelalarda da kilise yazması vatandaşların ileride tamamen kilise olarak ibadete de açılabilir demelerine sebep oldu. Var gücüyle kilisenin bitmesi için çalışan CHP’li İzmir belediyesinin, az ötede bulunup asırlara meydan okuyarak günümüze kadar gelen Tarihi Kumrulu Mescidi’ni yıkılmaya terk etmesi tepkilere neden oldu.

Yakın zamana kadar da ibadete açık olan Mescid büyüklüğüyle adeta camiden farksız. İbadethane taşlardan yapıldığı için çok sağlam. Küçük bir restorasyonla bile kısa sürede onarılabileceğini söyleyen mahalle sakinleri “Mescidin duvarları köklü, şu anda restore edilen kilise bundan çok daha kötü durumdaydı ama istenince demek ki oluyor, belediye orayı saraya çevirdi. Eğer orası oluyorsa burası çok daha çabuk olur. Fakat kiliseye restorasyon yapılırken, mescide yıkılabilir uyarılı tabela çakıldı. Bir an önce yetkililerden kiliseye verilen ilgiyi bu mescide de göstermelerini istiyoruz. Kumrulu mescidi eskiden olduğu gibi bir an önce onarılıp ibadete açılmalıdır” dedi. (Yunus Şani – İLKHA)

Yorumlar kapatıldı.