İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlık yarasına zayıf sargı

Tuğba Tekerek  

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden (VGM) edinilen bilgilere göre, vakıf mallarının iadesiyle ilgili kararname kapsamında bugüne kadar 165 vakıftan 56’sı, 430 taşınmaza ilişkin başvuru yaptı. Başvurulardan 51’inde taşınmazın iadesine, birinde de bedelinin ödenmesine karar verildi. 32 iade talebi ise reddedildi. Son aylarda yoğunlaşan başvuruların, VGM’nin iki haftada bir yapılan toplantılarında değerlendirilmesine önümüzdeki süreçte devam edilecek…İstanbul’da sadece Ermeni vakıflarına ait 621 el konmuş mülk bulunuyor.

 ***
 “Tarihî adım” diye sunulmuştu ama bir yılda azınlık vakıflarına yalnızca 51 mülk iade edilirken, Dink’in yetiştiği Tuzla Kampı’nın başvurusu da reddedildi
 Bir yıl önce “tarihî adım” olarak duyurulan azınlık vakıflarına ait mülklerin iadesiyle ilgili başvuru süresi dün doldu. Şimdiye kadar 51 mülk, vakıflar adına tescil edildi. Oysa Uluslararası Hrant Dink Vakfı’nın çalışmasına göre, İstanbul’da sadece Ermeni vakıflarına ait 621 el konmuş mülk bulunuyor.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden (VGM) edinilen bilgilere göre, vakıf mallarının iadesiyle ilgili kararname kapsamında bugüne kadar 165 vakıftan 56’sı, 430 taşınmaza ilişkin başvuru yaptı. Başvurulardan 51’inde taşınmazın iadesine, birinde de bedelinin ödenmesine karar verildi. 32 iade talebi ise reddedildi. Son aylarda yoğunlaşan başvuruların, VGM’nin iki haftada bir yapılan toplantılarında değerlendirilmesine önümüzdeki süreçte devam edilecek.

Yorumlar kapatıldı.