İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Merkez Bankası, hiçbir bankaya İran’a karşı uluslararası yaptırımların ihlaline izin vermez

Ermenistan Merkez Bankası Basın Servisinin açıklaması: Ermenistan sathında faaliyet gösteren Merkez Bankası  (MB) denetimindeki tüm bankalar Ermenistan Cumhuriyeti yasaları, MB normatif ve bankacılık dahili hukuki  mevzuatı çerçevesinde çalışmaktalar. Ermenistan Cumhuriyetinde faaliyet gösteren bankalar, İran’da kayıtlı bankalar veya finansal kuruluşlarla muhabirlik ilişkisine sahip değildir.

Ermenistan Cumhuriyeti Merkez Bankası tüm banka ve diğer finansal kurumlara, uluslararası toplum tarafından kabul edilemez işlemlerin gerçekleşmemesi için  tüm işlemlerin ayrıntı şekilde incelenmesini şart koşmakta.
Ermenistan MB Basın servisinden verilen bilgiye göre; «Mellat Bank» A.Ş. Ermenistan’da 1996 yılından bu yana faaliyet göstermekte, banka müşterileri esasta İran-Ermenistan arasında ticaretle iştigal eden küçük ve orta çaplı işletmeler, turistler, öğrencilerden oluşmakta. Banka işlev ve aktifleri son 3-4 yıl esnasında keskin bir düşüş yaşadı (Banka aktifleri 31 Aralık 2010’dan 1 Temmuz 2012 arasındaki zaman diliminde 88 milyon dolardan 40 milyona düşerek, iki katına aşkın bir düzeyde düştü). Bankanın Avrupa  ve ABD bankaları yanısra Ermenistan sathında faaliyet gösteren bankalarla muhabir hesapları bulunmamakta.
Ermenistan Cumhuriyetinde faaliyet gösteren bankalar, İran’da kayıtlı bankalar veya finansal kuruluşlarla muhabirlik ilişkisine sahip değildir.
Ermenistan Cumhuriyeti Merkez Bankası Ermenistan’daki tüm banka ve finansal kuruluşlar ve müşterilerinin tutumlarına ve gerçekleştirdikleri işlemlere, Ermenistan Cumhuriyeti finansal sistemini istikrarını  tehdit eden hallerden uzak tutmak için sıkı şekilde takibe devam etmektedir.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.