İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye ve bir dizi diğer ülkelerdeki aslen Ermeni yurttaşlara ilişkin değişiklikler yürürlüğe girdi

Ermenistan Hükümetince ilgili listede yer alan ülkelerin Ermeni asıllı  yurttaşları; daha önce sadece Ermenistan diplomatik temsilcilikleri ve sadece davet üzerine alabildikleri vizelerini, şimdi Ermenistan sınır kapılarında da alabilecekler. Bakanlar kurulunca 18 Temmuz’da Suriye ve diğer bir dizi ülkenin Emeni asıllı yurttaşlarına vize tahsisat rejiminin değiştirilmesine ilişkin karar yürürlüğe girdi.

***
«PostInfo»nun verdiği bilgiye göre; Ermenistan Hükümetince ilgili listede yer alan ülkelerin Ermeni asıllı  yurttaşları; daha önce sadece Ermenistan diplomatik temsilcilikleri ve sadece davet üzerine alabildikleri vizelerini, şimdi Ermenistan sınır kapılarında da alabilecekler.
İlgili kişiler sınır geçiş kapılarında kimliklerinde veya pasaportlarında Ermeni olduklarına dair ibare, veya Ermeni olduklarının yabancı ülkeler veya bu hususun Ermenistan diplomatik misyonlarınca onalı olduğu belgeyi ibraz etmek durumundalar.
İlgili durumdaki ülkeler listesinde 64 ülke bulunmakta olup, bunlar arasında Suriye, Mısır, Irak, bir dizi Asya ülkesi yanısıra tüm Afrika ülkeleri yer almakta.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.