İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2050 yılında Ermenistan sakinlerinin ortalama yaşı 50 olacak

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı ve BM Nüfus Fonu Ermenistan ofisi araştırmalarının sonucuna göre; Ermenistan yaşlanmakta olan bir ülke olarak kabul edilmekte. Ermenistan nüfusu uluslararası demografik normlara göre yaşlanıyor. BM Konut Fonu Ermenistan ofisi icra temsilcisi Garik Hayrapetyan, ülke nüfusu içinde 65 yaş ve üstü olanların oranının  % 8 olması durumunda ülkenin genç, % 8-12 olması durumunda yaşlanan ve %12’nün üzerinde olması durumunda yaşlanmış ülke olarak kabul edildiğini belirtti.
***

BM Konut Fonu Ermenistan ofisi icra temsilcisi Garik Hayrapetyan ″Özgürlük Radyosu″na vediği röportajda 2050 yılında Ermenistan sakinlerinin ortalama yaşının 50 olacağını kaydetti..
BM Konut Fonu Ermenistan ofisi icra temsilcisi Garik Hayrapetyan ″Özgürlük Radyosu″na vediği röportajda 2050 yılında Ermenistan sakinlerinin ortalama yaşının 50 olacağını kaydetti.
Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığınca hazırlanan «Nüfusun Yaşlanmasından Kaynaklı Sorunların Çözümü ve Yaşlıların Sosyal Güvenlik Stratejisi  2012-2016 Yılları Eylem Programı» Bakanlar Kuruluna sunuldu.
Garik Hayrapetyan’ın ifadesiyle bakanlık programı hazırlarken ″Nüfusun yaşlanmasına ilişkin araştırma sonuçlarının analizi″ araştırmasından yararlanıldı.
Hayrapetyan, ülke nüfusu içinde65 yaş ve üstü olanların nispi oranının  % 8 olması durumunda ülkenin genç, % 8-12 olması durumunda yaşlanan ve %12’nün üzerinde olması durumunda yaşlanmış ülke olarak kabul edildiğini belirtti.
Bu bir dizi husustan kaynaklanmakta. Bunlar; ortalama hayat süresinin uzaması, doğum oranının düşmesi ve artan dış göç hareketleri. Anılanlardan son ikisi, göç hareketlerinin düzenlenmesi ve doğurganlık artışına katkıda bulunan politikalarla çözümlenmekle mükellef. Ortalama hayat süresinin uzadığı da dikkate alındığında, yaşlıların entegrasyonuna yönelik programlar geliştirilmesi gerekmekte.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.