İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Siyaset uzmanı: Türkiye şantaj siyaseti yürütüyor

Türkiye, siyasi bir etmen olarak Ermenistan’ı ortadan kaldırma, daha doğrusu fiziken ortadan kaldırma düşüncesinde asla vazgeçmedi. Beyanat bugün 14 Ağustos’ta düzenlenen basın toplantısında siyaset uzmanı Levon Şirinyan’dan geldi.
Azerbaycan medyasında kısa bir süre önce yer alan Türk milletvekili Sinan Oğan’ın ″Dağlık Karabağ’da savaşın başlaması durumunda ne Türkiye’nin ne de Azerbaycan’ın Rusya’nın Ermenistan’a askeri yardım yapmasına izin vermeyeceği″ yönündeki beyanatını yorumlayan uzman, Rusya’nın nükleer güce sahip bir devlet oldığunu hatırlatarak Türkiye’nin  ‘ılımlı İslam’ görüntüsü altında güçlü bir devleti temsil ettiğini belirtti. Uzman ″Evet Türkiye güçlü bir devlet, ancak görünmek istediği kadar güçlü bir devlet değil. Türkiye nükleer bir süper güçle şaka yapamaz″ dedi.

Şirinyan Türkiye tarafından Ermenistan’a karşı olası agresya uygulanması durumunda konunun daha 90’lı yıllarda Hava mareşali Yevgeni Shaposhnikov tarafından ″Bu III. Dünya Savaşının başlamasına sebebi olabilir″ cümlesindeki ifadesiyle kararını bulduğunu kaydederek ″Bundan sonra Rusya gevşemedi, tam tersine″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.