İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Seyran Ohanyan: Karabağ sorunu askeri yolla zaten bir kez çözüldü

Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan 14 Ağustos’ta «Baze» gençlik kampı katılımcılarıyla bir araya geldi.Ermenistan Gençlik Fonu Halkla İlişkiler Servisinden verilen bilgiye göre; artık geleneksel hale gelen «Baze» gençlik kampına katılmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydeden Ohanyan, bunun çok da olağan olduğunu zira savunma bakanının Ermenistan’ın en büyük gençlik teşkilatı olan Ermeni Ordusunu yönettiğini ifade etti. Ohanyan ülkenin geleceğine, Ermen, halkının, genç neslin ordu ve yurtseverlik eğitimine yönelik tüm gençlik etkinliklerinin önemini vurguladı.

Ermenistan Savunma Bakanı halkların tarihinin güç ve bilgi, sanat, kültür, medeniyetle inşa olduğunu belirterek ″Kuvet yoluyla varlığını perçinliyorsan, sana yönelik herhangi bir askeri ihlal olmaması yönünde koşullar yaratıyorsan, sanat yoluyla medeni şekilde senden ilelebet uzak durmaları için koşullar yaratıyorsan… Biliyorsunuz komşularımız konusunda ‘şansımız yaver gitmiş’ durumda, bu sebeple biz her zaman temkinli olmalıyız. Bölgemizdeki askeri-siyasi duruma ilişkin konuşacak olursak, ben her zaman Allah’ın bize bizim ölçümüzde temkinliliğimizi hiçbir zaman kaybetmememize yetecek kadar badireler vermesini söylüyorum. Temkinliliğini kaybetmiş, badirelerden geçmemiş halkların büyük bir geleceği yok″ dedi.
Ermenistan Savunma Bakanı, kamp sakini gençlerin sorularını da yanıtladı. Sorular yurt savunması ve siyaseti, askeri eğitime vb. konulara ilişkindi. Karabağ sorununun çözümüne ilişkin olarak Seyran Ohanyan, Karabağ sorununun barışçıl çözümünün alternatifi olmadığını, sorunun askeri yolla zaten bir kez çözülmüş olduğunu ve şimdi bütün bunların perçinlenmesi için diplomatik adımların atılması gerektiğini kaydetti.
Seyran Ohanyan, kampta gezdi ve «Baze»lilerin gündelik hayatına ilişkin bilgi aldı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.