İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos Trabzon’da

Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Altındere Vadisi’ndeki Sümela Manastırı’nda 88 yıl aradan sonra ilk kez 2010 yılında yapılan ayinin 3. yarın gerçekleştirilecek. Meryem Ana’nın göğe yükseldiğine inanılan 15 Ağustos’ta yapılacak ayini yönetmek üzere Fener Rum Patriği Bartholomeos da THY’nin tarifeli uçağıyla akşam saat 19.30 sıralarında Trabzon’a gitti. Beraberindeki din adamlarıyla VIP salonundan çıkan Patrik Bartholomeos, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tüm Müslüman Türk halkının Kadir gecelerini ve yaklaşmakta olan ramazan bayramlarını şimdiden kutluyorum. Bu bayramlar bildiğiniz gibi dostluğu, beraberliği pekiştiren olaylardır. Memleketimizde ve tüm İslam aleminde bu büyük bayramın coşkuyla, barış ve beraberlik duyguları içinde kutlanmasını diliyoruz” diye konuştu.

***
Fener Rum Patriği Bartholomeos yarın Sümela Manastırı’nda yapılacak ayini yönetmek için Trabzon’a gitti


Fener Rum Patriği Bartholomeos, Sümela Manastırı’nda yapılacak ayini yönetmek üzere Trabzon’a gitti. Patrik Bartholomeos, “Tüm Müslüman Türk halkının Kadir gecelerini ve yaklaşmakta olan Ramazan bayramlarını şimdiden kutluyorum” dedi.
Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Altındere Vadisi’ndeki Sümela Manastırı’nda 88 yıl aradan sonra ilk kez 2010 yılında yapılan ayinin 3’ncüsü yarın gerçekleştirilecek. Meryem Ana’nın göğe yükseldiğine inanılan 15 Ağustos’ta yapılacak ayini yönetmek üzere Fener Rum Patriği Bartholomeos da THY’nin tarifeli uçağıyla akşam saat 19.30 sıralarında Trabzon’a gitti. Beraberindeki din adamlarıyla VIP salonundan çıkan Patrik Bartholomeos, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tüm Müslüman Türk halkının Kadir gecelerini ve yaklaşmakta olan ramazan bayramlarını şimdiden kutluyorum. Bu bayramlar bildiğiniz gibi dostluğu, beraberliği pekiştiren olaylardır. Memleketimizde ve tüm islam aleminde bu büyük bayramın coşkuyla, barış ve beraberlik duyguları içinde kutlanmasını diliyoruz” diye konuştu.
Ayini yönetmek üzere 3’ncü kez Trabzon’a geldiğini hatırlatan Bartholomeos, “Bu ayini düzenlememize izin veren Başbakanımıza, Kültür ve turizm bakanımıza, onların yanısıra Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’e samimi şükranlarımızı ifade ediyoruz. Bu ayini Meryem Ana’nın ölüm yıldönümü olan 15 Ağustos’ta bu tarihi manastırda kutlayabilmek bizim için çok anlamlı ve sevinç verici bir olaydır. Bir kere daha büyüklerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Hepinize mutlu ve coşkulu bayramlar diliyorum” dedi. Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindekiler daha sonra konaklayacakları otele geçti.
DHA

Yorumlar kapatıldı.