İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermeniler boşuna hevesleniyor”

Daha önceden , Sözde Ermeni soykırım tasarısını imzalayan Cumhuriyet Partisinden Başkan Yardımcı Adayı gösterilen Kongre Üyesi Paul Ryan’in sözde ermeni soykırımı konusunda sessiz ve pasif kalmayı tercih ettiğini belirten Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Kongre Üyeliği döneminde, Türkiye aleyhine bir demecine rastlanmadığı ve Başkanlık yarısı sürecinde, tepki toplayacak demeçlerden de kaçınacağının altını çizdi. 

***
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı (TADF) Ali Çınar, Amerika’daki Ermeni Diasporası’nın “sözde soykırım” iddiaları konusunda, ABD başkanlık seçim döneminde beklediği desteği alamayacağını beklediklerini söyledi. 
(ANKA) – Daha önceden , Sözde Ermeni soykırım tasarısını imzalayan Cumhuriyet Partisinden Başkan Yardımcı Adayı gösterilen Kongre Üyesi Paul Ryan’in sözde ermeni soykırımı konusunda sessiz ve pasif kalmayı tercih ettiğini belirten Çınar, Kongre Üyeliği döneminde, Türkiye aleyhine bir demecine rastlanmadığı ve Başkanlık yarısı sürecinde, tepki toplayacak demeçlerden de kaçınacağının altını çizdi. Başkan Çınar, Amerikan Başkanlık yarısında seçmenlere birçok vaatler verildiğini hatırlatarak,Başkan Obama’nın da seçim sürecinde sözde Ermeni soykırımını tanıyacağına dair bazı demeçleri olduğunu hatırlattı.
Çınar ,Türk-Amerikan toplumunun, Türkiye’ye dostu olan ve Türkiye’ye destek olan Kongre ve Senato Üyelerine destek çıkıldığını hatırlatarak, bu desteklerin kişisel bazda ve PAC’ler aracılığı ile olduğunu belirtti. Amerikan Kongre Üyeleri ve Senatörleri ile düzenli olarak Türk-Amerikan ilişkilerini ilgilendiren birçok konuda düzenli olarak görüştüklerini belirten Çınar, 15 Ağustos günü de New Yorkta Kongre Üyesi Nan Hayworth ile görüşeceklerini belirtti.
– TÜRKLER SİYASETE GİRMELİ
TADF Başkanı Ali Çınar, TADF “nin tüzükleri gereği hiçbir siyasi aktivite ve seçim kampanyaya katılmadıklarını bu nedenle ABD’deki Türk toplumunun hak ve çıkarlarını korumak için mutlaka siyasette aktif hale gelmeleri gerektiğini söyledi. Çınar, Amerika’da yaşayan Türk vatandaşlarının seçim dönemlerinde oy kullanmaları , Türk dostu kongre üyelerine destek olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi .
Çınar “Kim başkan seçilirse seçilsin, Amerika’nın Türkiye ile stratejik anlamda bağları güçlüdür. Ucuz vaatler ile Amerika diş politikasının Cumhuriyet ne de Demokrat Parti temsilcilerinin rencide edecek hareketlerde bulunamaz “dedi.
– 2015 YILINA DİKKAT
TADF Başkanı Ali Çınar, Ermeni Diasporasının,1915 olaylarını sözde anmak için gizliden çalışmalarına devam ettiğini belirterek, Türkiye ve Türk-Amerikan toplumu siyasi, akademik,sosyal,kültürel alanlar olmak üzere savunmada kalmayıp,ciddi şekilde taarruza
geçmesi gerektiğini söyledi. Bilhassa tiyatro ve sinema ağırlıklı projeler ile Türkiye’yi karalama kampanyasına girebileceklerini söyleyen Çınar, TADF olarak üye derneklerimiz ile şuanda bazı çalışmaların yürütüldüğünün de altını çizdi.

Yorumlar kapatıldı.