İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’a gizlice silah sattılar

Ukrayna’nın gizli yollarla Ermenistan’a silah sattığı iddia edildi. Azerbaycan kaynaklı APA haber ajansının haberine göre Ukrayna, Ermenistan’a ”Zenit” marka taşınabilen uçaksavar, füze kompleksi ve çeşitli füze bataryaları ve bunların füzelerinin satışını gerçekleştiriyor.

Ajans haberine kaynak olarak, Ukrayna Savunma Bakanlığı Genel İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Sergey Qımız’ın Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e gönderdiği gizli mektubu gösterdi.  Basına nasıl yansıdığı belirtilmeyen mektuba göre ülkenin resmi silah ihracatçısı olan “Ukrspesexport” ile Ermenistan’ın ”DG Arms Corporation” şirketi arasında “Smerç” marka batarya ateş sistemi, onun füzeleri (12 adet) ve “İqla» tipi 50 adet ”Zenit”marka portatif uçaksavar füze kompleksinin teslimat yolları gösteriliyor. Bahse konu mektuba göre Kiev, siparişin ulaştırılması adına Avrupa ve eski Doğu Bloku ülkelerinde kayıtlı sahte firmaların kullanımını öneriyor.
Mektupta Ermenistan’ın  sipariş edilen silah tutarının yarısın ödediği belirtilirken, ayrıca Azerbaycan’ın bundan haberdar olması durumunda atılabilecek adımlardan da bahsediliyor. Azerbaycan ile Ukrayna arasında askeri-teknik ve enerji işbirliği anlaşmalarının olduğuna dikkat çekilen mektupta, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin zarar görmemesi adına yol haritası da belirtiliyor.
Mektupta silahların sahte firmalar aracılığı ile Moldova’ya götürülmesi orada üzerindeki markalar söküldükten sonra Ermenistan’a sevk edilmesi gerektiği bildiriliyor. Azerbaycan bu sevkiyattan haberdar olursa; silahların Libya’da isyancılar tarafından savunmasız kalan cephaneliklerden alınarak Ermenilere satıldığının söylenmesi tavsiyesinde bulunuluyor.
Ajans ayrıca konuyla ilgili Ukrayna Savunma Bakanlığı yetkilileri ile görüştüklerini fakat yetkililerin herhangi bir açıklamada bulunmak istemediklerini bildirdi.

Yorumlar kapatıldı.