İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

New Jersey’li Ermeni Kız Kardeşler ilk Albümlerini Piyasaya Çıkardılar

Ne Jersey’de yaşayan «YY Sisters» Triosu son 10 yıl esnasında Ermeni klasik şarkılarını, jazz motifleriyle süsleyerek sunmalarıyla dikkat çektiler. Kız kardeşle ABD’nin Kuzy-doğu bölgelerinde konserler vermekteler. Trio’nun adı ise kızların Yeghiazaryan olan soyadı ve Ermenistan’ın başkenti Yerevan’ın kısaltılmış şeklinden oluşmakta.

 «The Armenian Weekly»nin verdiği habere göre; trionun ilk ″Üç tanecik″ albümü Ermeni halk şarkıları ve ruhani şarkıların üç sesli armonizasyonundan oluşan bir seçki.
Sanat uzmanı anne ve babanın çocukları olan 27 yaşındaki Sona, 25 yaşındaki Tatev ve 21 yaşındaki Lusine çocukluklarını özellikle jazz ve sanat dolu bir ortamda geçirdiler.
«YY Sisters» geleneksel ve klasik eserler icra eden grubun repertuvarında Bach’ın yapıtları ve Ermeni klasik müzik kompozitörleri yer almakta.
Kızkardeşlerin klasik icralarına jazz unsurları katmalarıyla oluşturdukları üç sesli Ermeni halk şarkıları esas repertuvarlarını oluşturmakta. ″Üç tanecik″ albümü Ermeni halk şarkılarından oluşan bir seçki.
 News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/116704.html

Yorumlar kapatıldı.