İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Başkan Yardımcılığına Ermeni Dostu Aday

Can Kamiloğlu

Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde demokrat başkan adayı Obama’ya karşı yarışacak olan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney başkan yardımcılığına Wisconsin milletvekili Paul Ryan’ı seçti. Amerikan Kongresi Ermeni Dostluk gurubu üyesi olan Ryan’ın, Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adaylığına seçilmesi ABD’deki Ermeni diasporasın tarafından sevinçle karşılandı.


**
Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Başkan adayı Obama’ya karşı yarışacak olan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney başkan yardımcılığına Wisconsin milletvekili Paul Ryan’ı seçti.
Amerikan Kongresi Ermeni Dostluk gurubu üyesi olan Ryan’ın,Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adaylığına seçilmesi ABD’deki Ermeni diasporasın tarafından sevinçle karşılandı.
Ryan, 1915 olayları ile ilgili Ermeni tezlerini savunan ve uzun yıllardan beri Ermeni diasporasına verdiği destek ile tanınıyor. Tam bir Ermeni dostu olarak bilinen Ryan, Amerikan kongresine sunulan soykırım iddialarının tanınmasıyla ilgili çeşitli yasa tasarılarına da imza atmıştı.
Amerikan Temsilciler Meclisinin Bütçe komisyonu başkanlığını da halen yürüten Ryan, komisyonda çeşitli ekonomi politikalarının konusunda gösterdiği aşırı muhafazakarlıkla eleştiriliyordu. Miami Üniversitesinden mezunu olan 42 yaşındaki Ryan, Amerikan Temsilciler Meclisine ilk kez 1998 yılında 28 yaşındayken seçilmişti. – Ankara

Yorumlar kapatıldı.