İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Antalya’ya 180 Bin Defin Kapasiteli Yeni Mezarlık Yapılacak

Antalya’da gayrimüslimlere de hizmet verecek yeni bir mezar alanı oluşturuluyor. Şehrin ihtiyacını karşılamak için Aksu ilçesi Kurşunlu’da tahsisi yapılan ve altyapı çalışmaları başlayan yeni mezarlık 180 defin kapasitesine sahip olması planlanıyor.

Antalya’da gayrimüslimlere de hizmet verecek yeni bir mezar alanı oluşturuluyor. Şehrin ihtiyacını karşılamak için Aksu ilçesi Kurşunlu’da tahsisi yapılan ve altyapı çalışmaları başlayan yeni mezarlık 180 defin kapasitesine sahip olacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Andızlı ve Uncalı mezarlık alanları dolma noktasına geldiği için yeni şehir mezarlığı kompleksinin yerinin belirlendiği vurgulandı. 1 milyon 350 bin metrekare alan içinde yer alan Kurşunlu Yeni Şehir Mezarlığı Kompleksi; personel, idari birimler, dinlenme salonları, gasilhane, morg, abdesthaneler, cami, açık ve kapalı ibadethane alanları ve gayrimüslimlerin defin işlemlerini ve ibadetlerini yapabileceği üniteleri içeriyor. Gerekli otopark ihtiyacının karşılanacağı alanda, tadilat ve yapım işlerini sürdürecek atölyelerde yeralacak. Yeni mezarlıkta vatandaşların bütün ihtiyaçlarının karşılanacağı; idari ofis ve birimler, kapalı ve açık dinlenme birimleri, 10 kişi kapasiteli gasilhane, 28 kişilik morg, tuvalet ve abdesthaneler de bulunacak. Mezarlık alanında 600 metrekarelik cami, 12 kişinin aynı anda cenaze hizmetini verebilecek bin 65 metrekarelik üstü kapalı namaz alanı da yapılacak. Mezarlık, Antalya’da yerleşik olarak yaşayan gayrimüslim vatandaşlara da hizmet verecek. Bu kapsamda kompleksten ayrı olarak yerleşmiş ve birimleri kendi içinde tutan gayrimüslim ibadet ve cenaze hizmetleri alanı da yer alacak. Mezarlık alanlarının düzenlenmesine bağlı olarak 180 bin kişiye kadar defin kapasitesinin olması planlanıyor.
Yeni mezarlık alanının çok önemli bir proje olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “Alanın bize tahsisinin yapılması için uzun süre bekledik. Nihayet bize tahsis yapıldı. Proje çalışmalarını tamamladık. Yakın zamanda ihaleye çıkacağız. Yeni mezarlık alanı idari birimleri, morg, gasilhaneleri, açık kapalı ibadet alanlarıyla bir kompleks olacak. Gayrimüslimler için de bir alan yapılacak. Onlar da defin işlemlerini kendi dini adet ve geleneklerine göre gerçekleştirebilecekler.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar kapatıldı.