İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyarbakır Surp Giragos’ta ayin bu yıl tamamıyla onarılmış manastır kompleksinde gerçekleştirilecek

Diaspora Bakanlığının davetiyle «Ermenistan’ım» Kültür Festivali çerçevesinde Ermenistan’da bulunan İstanbul ″Surp Vartananats Kilise Korusu″nun ilk konserine katılmak amacıyla Vanadzor’u ziyaret eden Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, «Akunk» muhabirine yaptığı açıklamada  Diyarbakır Surp Giragos Ermen Kilisesinde ikinci dini ayinin 4 Kasım’da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Başepiskopos Ateşyan Sp. Giragos Kilisesinin açılışının geçen yıl gerçekleştirildiğini, ana kilisenin tamamıyla restore olduğunu kaydederek, manastır kompleksinin büyük olmasından ötürü restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Başepiskopos Ateşyan, Sp. Giragos Kilisesinde ikinci resmi açılışın, manastır kompleksinin tamamıyla açılacağı 4 Kasım’da gerçekleştirleceğini kaydetti.
Yakın Doğu’nun en büyük kiliselerinden biri olan Sp. Giragos yeniden açılışı ve meshi 22 Ekm 2011’de gerçekleşti, ilk ayinse bir gün sonra 23 Ekim’da icar edildi.
Diyarbakır Sp. Giragos Kilisesi 1376 tarihinde inşa edilmiş olup Hançepek mahallesinde bulunmakta. Müslümanlar bir zamanlar bu mahallede Ermenilerin yoğun olmasından ötürü «Gavur mahallesi» olarak adlandırmaktaydı.
 News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.