İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

O davada tahliye yok!

İstanbul’da gümüş atölyesinde çalışan Ermeni vatandaşı Narine Mkrtchyan (24) çıplak görüntüleri ile şantaj yaptıkları ve siyanürle intihar etmesine sebep oldukları öne sürülen 2 kardeş hakim karşısına çıktı.İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Narine’nin görüntülerini cep telefonuna kaydedip ağabeyine gösteren Orhan Okumuş hakkında “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’, ‘Şantaj’ ve ‘Taksirle ölüme neden olmak’ suçlarından 11 yıl hapis cezası talep ediliyor.

***
İstanbul’da gümüş atölyesinde çalışan Ermeni vatandaşı Narine Mkrtchyan (24) çıplak görüntüleri ile şantaj yaptıkları ve siyanürle intihar etmesine sebep oldukları öne sürülen 2 kardeş hakim karşısına çıktı.
02 Ağustos 2012 Perşembe, 13:50:56
  
Serdar KULAKSIZ – AHT
İstanbul’da gümüş atölyesinde çalışan Ermeni vatandaşı Narine Mkrtchyan (24) çıplak görüntüleri ile şantaj yaptıkları ve siyanürle intihar etmesine sebep oldukları öne sürülen 2 kardeş hakim karşısına çıktı. Mahkemeden Narine’nin intiharı ile bir ilgilerinin olmadığını ve haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen Barış ve Orhan Okumuş kardeşlerin tahliye talebi reddedildi.
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Orhan Okumuş, Barış Okumuş getirilirken, davada Narine’nin annesi Nune Mkrtchyan da müşteki olarak hazır bulundu.
4 AYDIR TUTUKLUYUM İŞİMDEN GÜÇÜMDEN KALDIM
Mahkemede ifade veren Orhan Okumuş, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, “Narine’nin görüntülerini çekmiş değilim. Kendi isteği ile çekmiş olduğum görüntüler mevcut o da Narine’nin telefon hafızasında olan görüntülerdir. İntihar hadisesinin meydana geldiği olaydan 3 gün önce Narine ile görüştüm. Onun geçmişinde olan bir takım olaylardan dolayı kendisi ile evlenemeyeceğimi söyledim” dedi. Görüntüleri de hiçbir şekilde kardeşine vermediğini öne süren Orhan Okumuş, “Narine’nin ölüm olayın da hiçbir kusurum yoktur. 4 aydır tutukluyum bakmakla yükümlü olduğum bir annem var işimden gücümden kaldım. Tahliyemi istiyorum” dedi.
GÖRÜNTÜLERDEN HABERİM YOK
Duruşmada dinlenen diğer tutuklu sanık Barış Okumuş ise, kendisinin kardeşi Orhan ve annesi ile birlikte kaldığını belirterek ” Evdeki bilgisayarı kardeşim ile birlikte kullanıyoruz. Bilgisayarda bulunan görüntülerden haberim yoktur. Narine’nin erkek kardeşi olan müştekiye de herhangi bir biçimde görüntü izletmiş değilim. Kardeşimin evlenme niyetinde olduğu bir insana böyle bir şey yapmam söz konusu değildir. Narine’nin kardeşini 2 veya 2.5 haftadır tanıyorum. Ölüm olayından önce de kendisi ile görüşmedim. Tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.
ZORLAMA BİR İDDİANAME
Sanık avukatı Mehmet Sadık Avcı, savcılık tarafından iddianamenin zorlama bir biçimde ölenin kardeşinin beyanlarına dayalı olarak düzenlendiğini öne sürerek, olayda taksirle ölüme sebebiyet suçundan bir illiyet bağı görünmediğini iddia etti. Sanıklar hakkında belirtilen suçlar bakımından öngörülen cezaların miktarının da belli olduğunu ifade eden Avcı, müvekkillerinin tutukluluklarının devam etmesinin iddianamedeki suçlamaya nazaran ölçülü olmayacağını bu nedenle tahliyelerine veya adli kontrol uygulanarak tahliyesine karar verilmesini istedi. Anne Nune Mkrtchyan’ın avukatı Hakan Bakırcıoğlu da celse arasında delil ve tanıklarını bildireceklerini ifade ederek cezanın üst sınırı nazara alınarak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.
ERMENİSTAN’DA OLAN KARDEŞİ GETİRİLECEK
Mahkeme, davanın diğer müştekisi ağabey Zhora Mkrtchyan’ın Ermenistan’da olduğunu bir sonraki duruşmada hazır edilmesine hazır edilemediği takdirde Uluslararası İstinabe suretiyle dinlenmesinin düşünülmesine ve anne Nune Mkrtchyan’ın Türkçe’yi tam bilmediği için ifadesinin alınması için tercüman atanmasına karar verdi.
TUTUKLULUĞA DEVAM
Mahkeme soruşturma aşamasında dinlenen tanıklar Sibel Tuna ve Aysun Yılmaz’ın zorla getirilmesine karar vererek, sanıkların üzerilerine atılı suçların niteliği, mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesinin devam etmekte olması gözönüne alınarak tutukluluklarının devamına karar verdi.
11 YIL HAPİS İSTENİYOR
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Narine’nin görüntülerini cep telefonuna kaydedip ağabeyine gösteren Orhan Okumuş hakkında “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’, ‘Şantaj’ ve ‘Taksirle ölüme neden olmak’ suçlarından 11 yıl hapis cezası talep ediliyor. İzlediği görüntülerin ardından genç kıza şantaj yaptığı öne sürülen ağabey Barış Okumuş hakkında ise “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’ ve ‘Şantaj” suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yorumlar kapatıldı.