İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Dışişleri Bakanlığı: Gürcistan’da Ermeni Apostolik Kilisesi üzerine baskılar oldu

ABD Dışişleri Bakanlığı Yıllık İfade ve Dini Özgürlükler Raporunda, «Tartışmalı kilise mülkleri konusunda olduğu gibi ulusal sorunlarda ciddi ilerleme yok. Sovyet yıllarında zorla müsadere edilen mülklerin iadesini sadece Gürcü Kilisesi değil, aynı zamanda Ermeni Apostolik ve Katolik kiliseleri de talep etmekteler. Son iki kilise temsilcileri, iktidarın Gürcü Ortodoks Kilisesi etkisi altında bulunan seçmenleri kaybetmekten korkarak hiçbir adıma teşebbüs etmediğini iddia etmekteler. » denmekte.

***
Gürcistan’da geçtiğimiz yıl esnasında Ermeni Apostolik Kilisesi üzerine baskılar oldu. Durum; ABD Dışişleri Bakanlığı Yıllık İfade ve Dini Özgürlükler Raporunda belirtilmekte.
Raporda «Tartışmalı kilise mülkleri konusunda olduğu gibi ulusal sorunlarda ciddi ilerleme yok. Sovyet yıllarında zorla müsadere edilen mülklerin iadesini sadece Gürcü Kilisesi değil, aynı zamanda Ermeni Apostolik ve Katolik kiliseleri de talep etmekteler. Son iki kilise temsilcileri, iktidarın Gürcü Ortodoks Kilisesi etkisi altında bulunan seçmenleri kaybetmekten korkarak hiçbir adıma teşebbüs etmediğini iddia etmekteler. » denmekte.  Raporda Ermeni Apostolik Kilisesinin esas kaygısının 5’i Tiflis’te 1’i Akhalkelek’te bulunan 6 tartışmalı kiliseye ilişkin oduğunun altı çizilmekte.
Raporda Gürcistan’daki tartışmalı kiliselerin genel sayısının yaklaşık 30 olduğunu ifade edilmekte.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.