İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Van’da Ermeni Ayini Hazırlıkları

Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Akdamar Adası’ndaki tarihi kilisede bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Ermeni ayininin 9 Eylül pazar günü yapılacağını söyledi.Ermeni ayini öncesi, ilgili kurum amirleri Vali Yardımcısı Atay Uslu başkanlığında bir araya geldiler. Burada kısa bir konuşma yapan Uslu, 9 Eylül günü saat 11.00’de başlayacak olan ayinin saat 14.00’te biteceğini belirtti. Gevaş Kaymakamlığı’nın konuyu organize edeceğini ve bugünkü toplantıda da organize ile ilgili teferruatları konuşarak hazırlıklara başlayacaklarını ifade eden Atay Uslu, bir de Türkiye’ye davette bulundu.

Uslu, “Akdamar ayini önemli bir çalışma. Geçmiş yıllarda yoğun katılımlar oldu. İlk yıl on binin üzerinde bir katılım olmuştu. Bu yıl da yoğun bir katılım bekliyoruz. Buradan Türkiye’ye bir davette de bulunuyoruz. Yardım yaptığınız Van’a şimdi görmeye gelin. Bugün Van’ın yardımlarınızla, devletin hizmetleriyle nasıl ayağa kalktığını görün. Hem bu hizmetleri görün hem de Van’ın güzelliklerini tanıyın. Tüm Türkiye’yi Van’a, Akdamar’a ve Gevaş’a davet ediyoruz” dedi.
“URARTU’DAN SELÇUKLUYA MAVİ YOLCULUK”
Turizm faaliyetlerinin de yoğun bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekleyen Atay Uslu, “Bayramın 2. ve 3. günü deniz otobüslerimizle turizm faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ayrıca bayramdan sonra her hafta Bitlis’in Ahlat ilçesine deniz otobüsü seferlerimiz olacak. Vanlı hemşehrilerimizi, Van’a gelen turistleri bundan sonra her hafta sonu deniz otobüsleriyle Ahlat’a götüreceğiz. Biz bu çalışmaya ‘Urartu’dan Selçukluya mavi yolculuk’ adını veriyoruz. Herkesi bu yolculuğa katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
İHA
Halep Ermeni mahallesindeki kaygan istikrar devam ediyor
Halep Ermeni mahallesinde durum son günlerde aynı. NEWS.am muhabirine açıklama Halep Beria Diyakosuğu Ulusal Piskoposluk Basın sekreteri Jirayr Reisyan’dan geldi. Reisyan aktif çatışmaların kendilerinden uzakta bulunduğunu, mahallelerde ise nispi huzurun korunduğunu kaydetti.Reisyan ″Durumu kaygan bir sakinlik olarak tanımlayabiliriz. Halep Ermeni mahallelerinde şimdilik ciddi çatışmalar olmadı″ dedi.
Suriye’deki genel duruma ilişkin olarak, özellikle Suriyeli muhalifler tarafından Al Babe Polis Karakolunun ele geçirilmesi konusunda Reisyan, mücadelenin değişimli başarılarla geliştiğini kaydederek ″Polis karakolunun ele geçirilmesi gösterge değil. Kimin yendiğni söylemek zor. Her iki taraf ta kayıplara sahipler, her iki tarafın da başarıları var″ dedi.
NEWS.am daha önce Suriye SANA Devlet Haber Ajanslı haberinde Halep As Suar ve Salah Ed Din mahallelerinde özel ekipler ve silahlı muhalifler arasında çatışmalar olduğunu bildirdi. Onlarca muhalif etkisiz hale getirilip yaralandı. Çokları hükümet güçlerine teslim oldular.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.