İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise bahçesinde iftar düzenlendi

İzmir’in Buca ilçesindeki tarihi Protestan kilisesinde düzenlenen iftarda, Müslüman ve Hristiyan vatandaşlar bir araya geldi. İki dinin temsilcileri, aynı masa etrafında hoşgörü mesajı verdi.

STAR/İZMİR
İftara AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İzmir Bağımsız Protestan Kilisesi Başkanı Ertan Çevik, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM) Başkanı Şemsettin Ayyıldız, Buca İlçe Müftüsü Âdem Gülmek, Buca Belediye Meclisi üyeleri ve diğer vatandaşlar katıldı.
Hoşgörü ve diyalog mesajlarının verildiği iftardan önce her iki dinin duaları edildi. Yemeğin ardından tarihi kilisede ilk defa cemaatle akşam namazı kılındı. Namazı, Müftü Gülmek kıldırdı. Daha sonra bir konuşma yapan Milletvekili Sait, “Bu mübarek günde, bir ramazan iftarında farklı siyasi partilerin ve farklı dinlerin mensupları olarak, Allah’ın evi olarak tanımladığımız bir ibadethanede biraradayız.
Bizleri biraraya getiren Rabbim’e şükürler olsun. Bu birliktelik ve hoşgörünün dünyaya örnek olmasını diliyorum. Suriye’de akan kanların durması ve barışın olması için, Arakan’daki Müslüman kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Allah yardımcıları olsun” dedi.

Yorumlar kapatıldı.