İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye Ermeni Kuruluşları ve Hayri birlikleri toplum sorumluları başkanlığında «Suriye Ermenileri Acil Yardım Organı»nı kurdular.

Suriye’de Halep Ermeni toplumuna yardım için yardım organı oluşturuldu. Yapılan açıklamada “Halep Ermenilerinin tüm unsurları çaba ve olanaklarının bir araya getirilmesiyle, toplumumuzun kolektif hayatına yönelik olası güçlüklere birlikte karşı koyma umudundayız. Bu vesileyle, zorunlu pratik talimatları vermek üzere Halep Ermenileri Acil Yardım Organı İcra Komisyonu hayata geçirilmiştir”, denildi.

***
 Konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedilmekte:
«Suriye’nin en önemli Ermeni merkezlerinden her bir birliktelik ilkesinden hareket ve yerel koşul ve duruma uygun çalışmalar gerçekleştirmektedir.
Halep Ermenileri Acil Yardım Organı çalışmalarının çerçevesi; acil yardım, destek ve güvenlik alanlarını içermektedir.
Halep Ermenilerinin tüm unsurları çaba ve olanaklarının bir araya getirilmesiyle, toplumumuzun kolektif hayatına yönelik olası güçlüklere birlikte karşı koyma umudundayız. Bu vesileyle, zorunlu pratik talimatları vermek üzere Halep Ermenileri Acil Yardım Organı İcra Komisyonu hayata geçirilmiştir.
Halep Ermenileri Acil Yardım Organı, halkımız adına kamuya resmi açıklamada bulunmaya ve mesajlar yayımlamaya yetkilidir. Halep Ermenilerinin anlayışına, koşulsuz dayanışmasına ve işbirliğine güvenerek, Suriye yurdu üzerinde barışını tesis etmek üzere, her şeye muktedir Rabbin inayetine ve himayesine başvuruyoruz.»
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.