İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

S.Sarkisyan: Britanya Ermeni toplumunun büyük potansiyeli var

Çalışma ziyareti çerçevesinde Birleşik Krallıkta bulunan Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan 28 Temmuz akşamı Britanya Ermeni toplumu ve kilise kurulu tarafından düzenlenen resepsiyona katıldı. Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreterliğinden verilen bilgiye göre; S. Sarkisyan resepsiyonda Britanya Ermeni toplumu temsilcilerine hitap etti. Cumhurbaşkanı konuşmasında ″Ermenistan ve Diaspora sadece birlikte ve omuz omuza güçlüdür. Ermenistan’da,  Diasporanın büyük potansiyelinin bilinciyle kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Sizin de Ermenistan Cumhuriyetini aynı şekilde hissettiğinize eminim″ dedi.

Cumhurbaşkanı, Büyük Britanya’nı örgütlü ve takipçi toplumunun 20 yaşındaki bağımsız Ermenistan’ın zor günlerinde hep yanında olduğunu belirterek ″Karabağ varlık mücadelesi, deprem, afet ve zor anlarda siz Ermenistan’la dayanışma içinde olduğunuz, desteklediniz. Bugün de birçok Ermeni evladı Anayurda bilgi ve olanaklarıyla, düşünce ve finansal yatırımlarla destek olmaktadır″ dedi.
Cumhurbaşkanı Ermeni Soykırımı meselesine ilişkin olarak şunları kaydetti: ″ Toplumunuzun büyük bir potansiyeli olduğunu sanıyorum, bunun tam ve verimli kullanılması Ermeni Soykırımının tanınması ve kınanması, Ermenistan-Britanya ilişkilerinin gelişimi, ulusal sorunların çözümü yolunda yeni başarılar kaydedilmesine olanak sağlayacaktır. Biz Soykırımın uluslararası tanınması yönünde ortak işlemlerimize devam edeceğiz. Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümünün bu konuda dönüşümsel olacağına eminim. Büyük Britanya (Ermeni) toplumu zorlukları birliktelik içine ve ısrarlı şekilde aşma yolunda büyük deneyim ve kabiliyete sahip. Yeni neslin; babalar ve ataların en iyi geleneklerini devam ettirip geliştirerek, anayurdu güçlendirme ve ulusal sorunları çözme ağır yükünün onların da omuzlarında olduğunu bilincinde olacağına eminim.″
Serj Sarkisyan Ermenistan-Diaspora işbirliğine değinerek, bunun bugün yeni bir format ve içerik kazandığını, Ermenistan Cumhuriyetinin en önemli stratejik yönelimlerinden birine dönüşmüş olduğunu belirtti. Diasporanın tüm alanlarda var olduğunu kaydeden cumhurbaşkanı ″Bağımsız devletimizin tüm kazanımları 10 milyon Ermeni’nin çalışması, mücadelesi, yatırımları ve çabalarının meyvesidir″ dedi ve hazır bulunanlara Ermenistan vatandaşları olmaları ve anayurt inşasının tüm süreçlerine doğrudan katılma çağrısında bulundu.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.