İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uluslararası «Dünyanın En iyi Muskatları» Yarışmasından Ermenistan’ın muskat türü şarabı gümüş madalya kazandı

Güney Fransa’nın Languedoc-Rousillon bölgesindeki Uluslararası «Dünyanın En iyi Muskatları» Yarışmasından Ermenistan’ın muskat türü şarabı gümüş madalya kazandı. Açıklama bugün 28 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında Fransa Şarapçılar Birliği kurucu başkanı Jean-Baptiste Sula’dan geldi.

Sula ″Ermenistan’ın katılımına ilişkin ilk konuştuğumuza, benzeri uluslararası yarışmalar listesinde hiç yer almadığından  Ermenistan Cumhuriyetinin katılamıyacağına ilişkin görüş vardı. Ermenistan katılımıyla dünyaya bir kez daha uluslararası tüm kıstaslara uygun şarap üretimine olanak sağlayan topraklara sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı″ dedi. «Dünyanın En iyi Muskatları» Yarışması-2012’de «Armenia» adını taşıyan muskat tipi şarabı «Armenia Wine» Şarap Fabrikası sundu.
İki gün süren yarışmada uluslararası uzmanlar tüm dünyadan 232 ″muskat″ tipi üzümden üretilen şarabı değerlendirdiler. Yarışmaya aralarında Fransa, Almanya, İsviçre, Makedonya, Türkiye, İspanya da olmak üzere 24 ülkeden önde gelen şarap fabrikaları katıldı.  Ermenistan yarışmaya ilk kez katıldı ancak organizatörler bundan böyle Ermenistan’ın katılımının süreki olacağını teyid etmekteler.
Yarışma organizatörleri 12 yıldır Temmuz sonunda şarap imalatçısı tanınmış firma ve şahsiyetleri toplayarak özellikle muskat tipi üzümden imal edilmiş şarap üretimini teşvik etmekteler.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/115168.html

Yorumlar kapatıldı.